enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,5480
EURO
52,1207
ALTIN
6.897,75
BIST
12.921,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
11°C
Yozgat
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C
Çarşamba Yağmurlu
9°C
Perşembe Az Bulutlu
6°C

AK Parti İl Kadın Kolları da Diyabete dikkat çekti

14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla Yozgat Diyabet Derneği tarafından Yozgat Belediye Hizmet Binasında düzenlenen etkinliğe,  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak şeker ölçüm testi yaptırdı.

AK Parti İl Kadın Kolları da Diyabete dikkat çekti

14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla Yozgat Diyabet Derneği tarafından Yozgat Belediye Hizmet Binasında düzenlenen etkinliğe,  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak şeker ölçüm testi yaptırdı.

AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal, yaptığı açıklamada Ak Parti Kadın Kolları olarak Diyabete dikkat çekmek ve diyabet derneğinin etkinliğine destek olmak için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şeker ölçüm testi yaptırdıklarını söyledi.

Diyabetin önemine değinen Ünal, diyabetin zamanında ve iyi tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünal,  “Uluslararası Diyabet Federasyonu IDF verilerine göre, dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır. Bu da her 11 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu gösteriyor. 2 diyabetli yetişkinden birine (0/046,5) ise teşhis konulmamıştır, yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlemediği takdirde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir.

Bizde bu kapsamda farkındalık oluşturmak için AK Parti Kadın kolları olarak diyabet derneğinin bu etkinliğine destek olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.