enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0611
EURO
48,5574
ALTIN
5.413,42
BIST
10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
16°C
Yozgat
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
17°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
16°C

Yanan sadece ormanlar değil

Yanan sadece ormanlar değil

Yozgat’ımızda kavurucu sıcaklar her geçen gün biraz daha artıyor, insanlarımızı bunaltıyor. Biz Yozgatlılar olarak serin ve soğuk havaya daha alışkın olduğumuzdan bunaltıcı sıcakları sevmiyoruz. Ancak bu sıcaklardan daha yakıcı bir gerçek var ki, o da ülkemizin dört bir yanında çıkan orman yangınları, sadece ağaçları değil, içimizde, yüreğimizde ve geleceğimiz de yakıyor.

 Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de çıkan orman yangını, hepimizi yasa boğdu. Görev başında hayatını kaybeden kahraman orman personellerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Onlar görevlerini canla başla yerine getirirken şehit oldular. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

Orman yangınları sadece ağaçları değil, orada yaşayan binlerce canlıyı da yok ediyor. Yangının ortasında kalan bir serçenin, bir sincabın, bir kaplumbağanın kaçacak yeri kalmıyor. Deyim yerindeyse; ne kuş kanat çırpabiliyor ne de tavşan koşabiliyor. Alevler önüne çıkan her şeyi yakıp geçiyor, bizlerde Yozgat’tan izlemekle kalıyoruz.

Yozgat’ımızda da risk her geçen gün artıyor. Özellikle ormanlık alanların bulunduğu Akdağmadeni, Aydıncık, Çekerek ve Saraykent bölgelerimizde dikkatli olunması gerektiği Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan tarafından sık sık dile getiriliyor. Allah razı olsun, hem Valimiz hem de ilgili tüm kurumlarımız canla başla mücadele ediyor, vatandaşları uyarıyor. Ama iş sadece devletin değil, hepimizin sorumluluğundadır.

Son günlerde şehir merkezinde, mahalle aralarında çıkan yangınlar bile tehlikenin ne kadar kapımızda olduğunu gösteriyor. İtfaiye ekipleri, zamanla yarışarak bu yangınlara müdahale ediyor. Ancak her zaman dikkat etmemiz ve yangın çıkmadan önlem almamız gerekiyor. Bir anlık dikkatsizlik, yılların emeğini, doğanın binlerce yıllık dengesini bir çırpıda yok edebilir.

Buradan tüm ailelere özellikle seslenmek istiyorum; çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirelim. Kibritle, çakmakla, yangın çıkarabilecek malzemelerle oyun oynanmasına kesinlikle müsaade etmeyelim. Piknik alanlarında ateş yakmak, izmarit atmak, cam şişe bırakmak küçük bir kıvılcıma ve büyük felaketlere dönüşebilir.

Ormanlarımız bizim ortak mirasımız geleceğimizdir. Onları korumak, sadece devlete bırakılacak bir görev değildir. Bu aynı zamanda insani ve vicdani bir sorumluluktur.

Bugün ülkemiz, deyim yerindeyse yangınlarla sınanıyor. Gözümüz kulağımız her an yeni bir yangın haberiyle çınlıyor. Yozgat olarak biz de nasibimizi almadan önlemimizi almalı, her vatandaşımızla bu konuda seferber olmalıyız. Uyanık ve uyarıcı olmalıyız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.