DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, vatandaşların ekonomik sıkıntılar altında ezildiğini belirterek, iktidarın halkın yaşadığı gerçek sorunlara kayıtsız kaldığını söyledi.

Milletvekili Şahin, Yozgat ziyaretinde yaptığı açıklamada Tarım, hayvancılık, emekli maaşları ve artan yaşam maliyetlerine dikkat çekerek, “Vatandaşın gündemi geçim derdi, ancak iktidar halkın sesini duymuyor” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, beraberindeki parti heyetiyle birlikte gerçekleştirdiği Yozgat ziyaretinde vatandaşların ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti. Şahin, mevcut ekonomik tablonun toplumun her kesimini olumsuz etkilediğini belirterek, iktidarın halkın beklentilerine cevap veremediğini söyledi.

Şahin’e ziyaret programında, DEVA Partisi GMYK Üyesi ve 24. Dönem Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, DEVA Partisi GMYK Üyesi Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz, Yozgat İl Başkanı Faruk Turan Çiftçi ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yılmaz Gürcüm eşlik etti.
Heyet, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette Yozgat’ın mevcut durumu ve şehirde yürütülen çalışmalar üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Program kapsamında vatandaşlarla ve gençlerle de bir araya gelen Şahin, partisinin ekonomi ve gençlik politikaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin birçok ilinde saha çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, gittikleri her yerde benzer sorunlarla karşılaştıklarını söyledi.

Ekonomik sıkıntıların toplumun en büyük problemi haline geldiğini dile getiren Şahin, özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan maliyet artışlarının üreticiyi zor durumda bıraktığını ifade etti. Yozgat’ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu vurgulayan Şahin, mazot, gübre, ilaç ve yem fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçi ve besicilerin üretim yapmakta zorlandığını belirtti.
Kırsaldan büyükşehirlere göçün temel nedenlerinden birinin ekonomik sorunlar olduğunu savunan Şahin, gerekli önlemler alınmadığı sürece Yozgat’ın göç veren iller arasında üst sıralarda yer almaya devam edeceğini söyledi. Emekli ve asgari ücretli vatandaşların geçim mücadelesi verdiğini ifade eden Şahin, yüksek kira fiyatları nedeniyle maaşların yetersiz kaldığını belirtti. İktidarın sahaya inerek vatandaşın yaşadığı ekonomik gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini kaydeden Şahin, toplumun her kesiminde ciddi bir gelecek kaygısı bulunduğunu sözlerine ekledi./