enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
49,1597
EURO
55,1082
ALTIN
6.580,67
BIST
12.411,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
14°C
Yozgat
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Kadın kooperatifine 263 bin TL’lik destek

Kadın kooperatifine 263 bin TL’lik destek

Yerköy İskele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, üretim kapasitesini artıracak önemli bir desteğe kavuştu. Kooperatifin makine ve ekipman alımlarına yönelik hazırladığı proje, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı. Proje için kooperatife 263 bin 481 lira 25 kuruş hibe sağlanacak.

Yozgat Valiliği koordinesinde, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütülen KOOP-DES kapsamında destek almaya hak kazanan kooperatif ile hibe sözleşmesi imzalandı. Sözleşme törenine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan, Ticaret İl Müdürü İbrahim Aktaş ve Yerköy İskele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri katıldı.

KADINLARIN ÜRETİMİNE GÜÇ KATACAK

İmzalanan hibe sözleşmesiyle kooperatifin makine ve ekipman ihtiyacının karşılanmasına yönelik projesine önemli bir kaynak aktarılmış oldu.

Sağlanan desteğin, kooperatifin mevcut üretim imkanlarının geliştirilmesine ve üretim kapasitesinin artırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Böylece kadın girişimcilerin üretim faaliyetlerinin daha güçlü bir yapıya kavuşması ve kooperatif bünyesindeki çalışmaların geliştirilmesi amaçlanıyor.

KOOPERATİFE 263 BİN 481 TL HİBE

KOOP-DES kapsamında verilen 263 bin 481,25 TL’lik hibe, kooperatifin makine ve ekipman alımlarında kullanılacak.

Yerköy’de kadın girişimcilerin üretim faaliyetlerini desteklemeye yönelik proje, kooperatifin çalışma kapasitesinin artırılması açısından da önem taşıyor. Hibe desteğiyle birlikte kooperatifin üretim süreçlerinde ihtiyaç duyduğu ekipmanlara ulaşması ve faaliyetlerini daha etkin şekilde sürdürmesi hedefleniyor.

VALİ ÖZKAN’DAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından değerlendirmede bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, sağlanan desteğin kooperatifin üretim kapasitesinin artırılmasına katkı sunacağını belirtti. Özkan, projenin kooperatif ve Yerköy için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.