enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,5291
EURO
49,5628
ALTIN
5.744,63
BIST
11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
12°C
Yozgat
12°C
Çok Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Çok Bulutlu
8°C
Salı Hafif Yağmurlu
6°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
5°C

Aydoğmuş: “Madleen saldırısı insanlığa yapılmıştır”

Aydoğmuş: “Madleen saldırısı insanlığa yapılmıştır”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, İsrail’in uluslararası sularda seyreden Madleen yardım gemisine düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi. Yardım gönüllülerini taşıyan geminin hedef alınmasını insanlık suçu olarak değerlendiren Aydoğmuş, uluslararası kamuoyuna ve Türkiye’ye acil çağrılarda bulundu.

Aydoğmuş, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Madleen sadece bir gemi değil, insanlığın vicdanıdır. Bu gemiye yapılan saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır.”

Gemide yalnızca 12 yardım gönüllüsünün bulunduğunu hatırlatan İl Başkanı Aydoğmuş, İsrail’in sivillere, sağlık çalışanlarına, gazetecilere ve şimdi de vicdan sahibi yardım gönüllülerine yönelik saldırılarını “terörist bir tutum” olarak nitelendirdi.

Aydoğmuş, “İsrail devleti, uluslararası hukuk tanımayan, vicdan ve merhamet yoksunu bir anlayışla hareket ediyor. Bu saldırı sadece Madleen’e değil; insanlığa, hukuka, merhamete ve vicdana karşı yapılmıştır.”dedi.

“HER LİMAN GAZZE’YE BİR UMUT OLMALI”

Başkan Aydoğmuş, dünyanın sessizliğine dikkat çekerek, artık vicdan sahibi herkesin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Aydoğmuş, “Madleen bir semboldür. İnsanlığın ve vicdanın sembolüdür. Artık tüm dünya limanlarından vicdan sahibi gemilerin yola çıkma vaktidir. Her bir liman Gazze’ye bir umut, her bir gönüllü insanlığın onur taşıyıcısı olmalıdır.”diye konuştu.

ULUSLARARASI TOPLUMA NET MESAJLAR

Aydoğmuş, dünya kamuoyuna ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik çağrısında şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in uluslararası sularda işlediği bu açık suç en sert şekilde kınanmalı, diplomatik girişimler derhal başlatılmalıdır. Dost ve kardeş ülkeler bu vahşete karşı ortak bir tutum sergilemeli, insan hakları çerçevesinde harekete geçmelidir. Sivil toplum kuruluşları yardım organizasyonlarını sürdürmeli, Gazze’ye ulaşana kadar bu mücadele kararlılıkla devam etmelidir.”

“VİCDAN SUSMAZ, İNSANLIK EĞİLMEZ”

“ Vicdan susmaz insanlık eğilmez” diyen Başkan Aydoğmuş, insanlık adına dayanışma çağrısını yineleyerek,  “Mazlumların yanında olmak bir tercih değil, insan olmanın gereğidir. Madleen yalnız değildir. Gazze yalnız değildir. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz, zalimin karşısında dimdik duracağız.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.