enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,5766
EURO
49,6462
ALTIN
5.750,35
BIST
11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
7°C
Yozgat
7°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
5°C
Çarşamba Çok Bulutlu
6°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
3°C
Cuma Az Bulutlu
4°C

4 günde 2.960 kaza, 32 can kaybı

4 günde 2.960 kaza, 32 can kaybı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Kurban Bayramı’nın üçüncü günü (Pazar) ülke genelinde meydana gelen 722 trafik kazasında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1.227 kişi ise yaralandı. Bayram sevinci bir kez daha yollarda yaşanan acılarla gölgelendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda;  “Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil” diyerek tüm vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Kurban Bayramı tatilinin ilk dört gününde (Arefe, Cuma, Cumartesi ve Pazar) Türkiye genelinde toplam 2.960 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 32 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti, 4.817 kişi ise yaralandı.

YAKLAŞIK 2 MİLYON ARAÇ DENETLENDİ

Bayram süresince Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri vatandaşların güvenliği için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tatilin ilk dört gününde 1 milyon 912 bin 720 araç trafik ekipleri tarafından denetlendi.

Yetkililer denetimlerin ceza yazmak amacıyla değil, kazaları önlemek ve can kayıplarını sıfıra indirmek amacıyla yapıldığını vurguladı.

TRAFİK KURALLARINA UYALIM, BAYRAMLAR HÜZNE DÖNÜŞMESİN Bayramların sevinç ve huzurla geçirilmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Yerlikaya; sürücüleri hız, emniyet kemeri ve dikkat konusunda uyararak şu mesajı verdi: “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.