$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

Yozgat’a yeni yatırımlar geliyor

24 Haziran Çarşamba günü açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından yapılacak tesislerin yanı sıra 6 yeni tesisin de temeli atılacak.

Yozgat’a yeni yatırımlar geliyor
  • 21.06.2020

Yozgat yeni yatırımlar için cazibe merkezi oluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşehrimiz Fuat Oktay’ın himayesinde, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yürütülen yerelden kalkınma hamlesi meyvelerini vermeye başlıyor.

24 Haziran Çarşamba günü açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından yapılacak tesislerin yanı sıra 6 yeni tesisin de temeli atılacak. Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde temeli atılacak tesislerin toplam yatırım bedeli 92 milyon 500 bin Türk Lirası.

Yozgat ekonomisine istihdam, üretim çeşitliliği ve dış yatırımlar için cazibe merkezi olmak gibi çeşitli açılardan önemli katkılar sağlayacak olan tesisler faaliyete geçtiğinde 495 kişiye daha iş fırsatı sunulmuş olacak.

İŞTE TEMELİ ATILACAK TESİSLER:

EMA RESORT HOTEL: Yozgat’ın ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan 120 oda ve 210 yatak kapasitesine sahip tesisin 1000 kişilik çok amaçlı konferans salonu ile de kongre turizmi açısından Yozgat’taki önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Yaklaşık 22.000.000 TL yatırım tutarı olan tesiste 75 kişi istihdam edilecek.

BARELLİ Isıtma Soğutma Tesisi: Azerbaycan ve Rusya iş ortaklığı ile yapılacak tesisin yatırım maliyeti 5.000.000 USD (Yaklaşık 35.000.000 TL).

Bu yılın eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan tesiste merkezi ısıtma kazanları imalatı, kombi ve eşanjör (kombilerdeki kullanma suyu ısıtıcıları) imalatı yapılacak ve 100 kişiye iş imkanı sağlayacak.

ESA GROUP İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından yaklaşık 7 milyon Türk Lirası’na mal olacak tesiste bakliyat eleme nitelikli tarım ürünleri satış pazarlaması yapılacak. Bu yılın ekim ayında hizmete girecek tesiste yaklaşık 40 kişi çalışacak.

NORTHTECH ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC.A.Ş. tarafından yapılacak yatırımla bu yılın ekim ayında hizmete girecek tesiste, ileri teknoloji ürünleri olan (demiryolları, karayolları, limanlar, hava meydanları için) elektrikli sinyalizasyon, güvenlik ve trafik kontrol ekipmanlarının imalatı yapılacak. Yatırım tutarı 2 milyon Türk Lirası olan tesiste 30 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

SBS MEDİKAL SAĞLIK MALZEMELERİ PAZARLAMA SANAYİ ve TİC. A.Ş:  “SterilLife” markasıyla artan hizmet ve üretim kalitesiyle, uluslararası standartlara uygun non-woven (örme veya dokuma olmayan, sadece özel kullanımlar için üretilen teknik bir tekstil malzemesi) tek kullanımlık medikal ürünler üreten firma 1 milyon 500 bin TL’lik yatırımla kapasitesini 3 katına çıkaracak.

GARANTİ GRUP – TRANSVARO ELEKTRON ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek yatırımın tutarı 25 milyon Türk Lirası. 2021 yılının haziran ayında hizmete girecek tesiste objektif merceği, optik mercek, optik mikroskop, optik teleskop ve diğer astronomik aletler ile bunların aksam ve parçalarının imalatı yapılacak. Tesis 200 kişiye istihdam fırsatı sağlayacak.

ReklamReklam
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ