enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,0403
EURO
46,9957
ALTIN
4.250,87
BIST
9.998,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
31°C
Yozgat
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C

Yozgat’a yeni OSB kurulması onaylandı

Yozgat’a yeni OSB kurulması onaylandı

Yozgat ile Sorgun arasına yapılması planlanan Bozok Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada Yozgat ile Yerköy arasında 150 hektar alanda bir OSB, Yerköy ilçesinde ise 56 hektarlık alanda Kaleseramik firmasına ait ikinci bir OSB bulunduğunu hatırlatarak,  “İlimizde Yozgat-Sorgun arasında yaklaşık 150 hektar alanda Bozok Organize Sanayi Bölgesi adı altında kurulacak olan 3. OSB kuruluş protokolü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanarak tüzel kişilik kazandı” dedi.

Bozok OSB’nin altyapı inşaatının bakanlıktan kredi kullanarak yapımının düşünüldüğünü vurgulayan Vali Yurtnaç, “3. OSB’nin 2017 yılı yatırım programına alınması planlanmakta. Yatırım programına alındıktan sonra kamulaştırma işlemleri başlayacak. Gerekli teknik ve alt yapı hazırlıklarının tamamlanması ve kabul işlemlerinden sonra yatırımcılara arsa tahsisine başlanılacak” diye konuştu.

Bozok OSB’nin, sanayi ve ticaretin yoğun olduğu Yozgat ile Sorgun arasında kurulacağını anlatan  Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:  “3. OSB Yozgat il merkezine 13, Sorgun ilçe merkezine ise 22 kilometre mesafede olacaktır. İlimize yapılacak olan hava alanının yine bu bölgeye kurulacak olması, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının da buradan geçmesi yatırımcılar açısından büyük avantaj teşkil edecek.  Yozgat’ın şu anda teşvik sisteminde 5. Bölgede bulunuyor. Yeni yapılacak olan Bozok OSB’de yatırım yapıldığı takdirde ilimiz en avantajlı 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaktır. Bu da yatırımcılar için ilimizi cazip hale getirecek olup, ayrıca hava alanı, yüksek hızlı tren, şehir hastanesi gibi projeler tamamlandığında yatırımcı talebinin daha da artacağını düşünmekteyiz”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.