enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,4784
EURO
51,3672
ALTIN
6.570,54
BIST
13.620,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
8°C
Yozgat
8°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
2°C
Çarşamba Az Bulutlu
4°C
Perşembe Çok Bulutlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
6°C

Yozgat Odalar ve Borsalar müşterek toplantısının 2.’si Boğazlıyan’da yapıldı

Yozgat Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı nın 2.’si Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası ile Boğazlıyan Ticaret Borsasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yozgat Odalar ve Borsalar müşterek toplantısının 2.’si Boğazlıyan’da yapıldı

 

Yozgat Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı nın 2.’si Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası ile Boğazlıyan Ticaret Borsasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yozgat, Boğazlıyan, Yerköy, Sorgun ve Şefaatli Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri’nin  katıldığı toplantının moderatörlüğünü Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Mehmet Kara üstlendi.

Toplantının ilk bölümünde üç ay önce Yozgat Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Toplantının değerlendirilmesi yapıldı. Alınan kararların gerçekleşmesinin sevindirici olduğu ve toplantıların verimli olduğu kanaati ile gündeme geçildi. Daha önce belirlenen gündem maddeleri değerlendirildi ve alınan kararlar şu şekilde ifade edildi: “İlimizde, Coğrafi İşaretli Ürünler” için bir önceki müşterek toplantıda görüşmeler yapılmıştır. Belirlenen ürünlerden Ametist Taşı ve Sultani Mercimek için yapılan çalışmalar anlatılmıştır. Sürecin daha hızlı ve amacına uygun yürütülmesi adına Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Yozgat Ticaret Borsasının koordinatör kurum olarak belirlenmesine, Birinci toplantıda kapsamı netleştirilemeyen tarıma dayalı sanayi çalıştayı için evvela Boğazlıyan, Yerköy, Sorgun ve Şefaatli İlçelerinde pilot çalıştayların yapılması akabinde oluşacak veri tabanı ile ilimizde 2018 Mayıs-Temmuz 2018 ayları arasında geniş katılımlı bir çalıştayın düzenlenmesine,  İlimizde lobicilik faaliyetleri kapsamında Şubat ayı içerisinde üst yönetimlerimizin katılacağı ziyaret programlarının yapılmasına, Yozgat İli Oda ve Borsaları olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi’nin ziyaret edilmesine karar verilmiştir. Ziyaret için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile görüşülmesine ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi’nin programına uygun bir zamana göre yapılmasına, ziyarette başta ilimizde Gümrük Müdürlüğünün kurulması olmak üzere diğer faaliyetlerimize dair bilgilendirmeler yapılmasına İlimizdeki perakende sektörünün sorunlarının tespiti için perakende ticaret konulu geniş katılımlı bir program düzenlenmesine, TEPAV nezdinde gerekli görüşmeler ve işbirliği ile Yozgat Perakende Güven Endeksi (YOPE) çalışmalarının başlatılmasına, Yozgat İli 3. Müşterek Toplantısının Nisan ayı içerisinde Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılmasına, karar verildi.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.