enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,0237
EURO
50,4513
ALTIN
5.985,73
BIST
11.498,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
-1°C
Yozgat
-1°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
4°C
Pazartesi Az Bulutlu
5°C
Salı Açık
5°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
7°C

Yeni yıl gelmeden sigaraya zam

Yeni yıl gelmeden sigaraya zam

2026 yılına sayılı günler kala sigara tiryakilerini üzecek bir zam haberi geldi. Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Captain Black grubundaki sigaralara zam yapıldığını duyurdu.

Dündar’ın daha önce işaret ettiği fiyat artışı, 5 TL olarak raflara yansıyacak. Zamlı tarifenin 5 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

EN UCUZ SİGARA 90 TL’YE YÜKSELDİ

Yapılan zamla birlikte Captain Black grubundaki fiyat aralığı da yukarı çekildi. Buna göre grubun en ucuz sigarası 90 TL seviyesine çıkarken, en pahalı ürünün fiyatı ise 95 TL’ye ulaştı. Yeni fiyatlar, özellikle düzenli sigara tüketen vatandaşların bütçesini daha da zorlayacak.

Sektör temsilcileri, yılın ilk günlerinde yapılan bu artışın 2026 için yalnızca bir “başlangıç” olduğuna dikkat çekti. Artan maliyetler ve vergi düzenlemeleri gerekçe gösterilirken, önümüzdeki dönemde diğer sigara gruplarına da benzer zamların gelmesinin kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Gözler şimdi diğer markalardan ve gruplardan gelecek olası fiyat artışı açıklamalarına çevrildi. Sigara tiryakileri ise yeni zamlarla birlikte artan maliyetler karşısında alternatif arayışına girmiş durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.