enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,8390
EURO
40,9493
ALTIN
3.679,92
BIST
9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
9°C
Yozgat
9°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C

Şahan’dan çiftçilere münavebe uygulaması ile destek

Şahan’dan çiftçilere münavebe uygulaması ile destek


AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin ile yaptığı istişareler sonucunda, Yozgat’ta Münavebe uygulamasına geçildiğini açıkladı.
Çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir tarım yapabilmesi amacıyla uygulamaya alınan bu yeni sistemle, Yozgat’taki pancar ekilecek tarlalarda verimlilik artırılacak. Münavebe sistemine göre, 2025 yılında pancar ekilecek tarlalara 2024 yılında pancar ekilmeyecek ve 2026 ile 2027 yıllarında da benzer şekilde düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda çiftçilerin, tarlalarını bu sisteme uygun şekilde düzenlemeleri gerektiği ifade edildi.
Her fırsatta Yozgat’ın ve Yozgatlıların sorunlarının çözümü noktasında yoğun çaba sarf eden Milletvekili Süleyman Şahan, Bakan Yumaklı ve Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin ile görüşerek pancar çiftçileri için önem arz eden Münavebe uygulamasına geçildiğini ifade etti.
Milletvekili Şahan, bu uygulamanın su kaynakları ve toprağın verimli kullanılması adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.


Milletvekili Süleyman Şahan, “Yozgatlı çiftçilerimizin daha verimli bir şekilde üretim yapabilmesi için önemli bir adım attık. Bu uygulamanın, ürünlerin ekonomik şekilde sürdürülebilir üretimi sağlamak adına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, bu önemli adımın atılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve TÜRKŞEKER Genel Müdürümüz Muhiddin Şahin’e teşekkür ederim” dedi.
Şahan, bu yeni düzenleme ile Yozgat’taki çiftçilerin üretim süreçlerinin daha verimli hale gelmesi ve ekonomik anlamda kazanç sağlamasının hedeflendiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.