enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,5291
EURO
49,5628
ALTIN
5.744,63
BIST
11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
9°C
Yozgat
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Hafif Yağmurlu
5°C
Çarşamba Çok Bulutlu
6°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
4°C

Öğretmenler Günü çiçekçilerin yüzünü güldürdü

Öğretmenler Günü çiçekçilerin yüzünü güldürdü

Yozgat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü iş yoğunluğu yaşayan çiçekçilerin yüzünü güldürdü

Öğrencilerin, öğretmenlerine hediye olarak çiçeği tercih etmesi çiçekçi esnafının iş yoğunluğunu artırdı.

Öğrenciler, aldıkları çiçeklerle öğretmenlerini sevindirirken, bu durum çiçekçileri de mutlu etti.

İlde çiçekçilik üzerine faaliyetini sürdüren Taylan Çiçekçilik sahibi öğretmenler günü dolayısıyla satışların yoğun olduğunu söyledi.

Yozgat’ta yaklaşık 12 yıldır Taylan Çiçekçilik olarak faaliyetini sürdüren Kemal Şahin,    Öğretmenler Günü sebebiyle yaşanan yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Herkesin ekonomik durumuna göre çiçek aldığını belirten Şahin, en çok orkide, kırmızı gül, karanfil ve menekşenin satıldığını söyledi.

Çiçekçilerin belli günlerde yoğun olarak çalıştığını ifade eden Şahin, “Öğretmenler Günü olması sebebi ile biz dahil tüm çiçekçilerde bir yoğunluk yaşanıyor. 23 Kasım itibariyle yoğunluğumuz başladı. Öğrenciler işlerini sabaha bırakmamak için 24 Kasım öğretmenler günü için çiçeklerini aldılar. Ailenin bütçesine göre çiçek satışlarımız oldu. Kimi gül,  kimi karanfil kimi ise karışık çiçek hazırlatıyor.”dedi.

Düğün sezonun kışla birlikte kapandığını çok nadir düğünlerin olduğunu vurgulayan Şahin, “Düğün sezonu kapandı. Bu mevsimde ancak özel günlerde işlerimizde bir hareketlilik oluyor. Sıralama yaptığımızda en çok çiçek Sevgililer Günü’nde daha sonra anneler günü ve öğretmenler gününde oluyor. Çiçek fiyatlarımızda 2 liradan başlayıp 150 liraya kadar çıkıyor. Bu vesile ile bizde öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz” diye konuştu.

Kardelen Çiçek Evi sahibi Şevket Öztürk’de  benzer ifadeler kullanarak, kışın işlerinde ciddi derece düşüş olduğunu ancak özel günlerde yapılan satışlarda iş yoğunluğu yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.