Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 1128 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği alımlarda, KPSS’den en az 50 puan alan adaylar sözlü sınava katılma hakkı elde edecek. Başvurular 22 Mayıs’ta başlayacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre başvurular 22 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında internet üzerinden alınacak. Adaylar başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sınav sistemi olan sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.
Sözlü sınava katılmak isteyen adayların KPSS’den en az 50 puan almış olması gerekiyor. Ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği sınav Ankara’da gerçekleştirilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınavda adayların mesleki bilgi, genel kültür, ifade yeteneği ve temsil kabiliyeti gibi kriterler üzerinden değerlendirileceği öğrenildi. Sınavda başarılı sayılabilmek için ise adayların en az 70 puan alması şartı aranacak. Personel alımına ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi./