enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Yağmurlu
18°C
Yozgat
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Kayseri Şeker’den Turhal çiftçisine 10 Milyon TL çapa avansı

Kayseri Şeker tarafından devralınan Turhal Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere Kayseri Şeker tarafından 10 Milyon TL çapa avansı dağıtımı yapıldı.

Kayseri Şeker’den Turhal çiftçisine 10 Milyon TL çapa avansı

 

Kayseri Şeker tarafından devralınan Turhal Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere Kayseri Şeker tarafından 10 Milyon TL çapa avansı dağıtımı yapıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu ile Turhal Şeker Fabrikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel ile birlikte katıldığı basın toplantısında Turhal Şeker çiftçilerine ilk olarak çapa avansı ödemeleri ile ilgili müjdeyi verdi.

Başkan Akay,  açıklamasında, Turhal Şeker Fabrikasının hesapların devrinin yeni yapılması nedeni ile bayramda yapılamayan yaklaşık 10 milyon TL’lik “Çapa avansı ” ödemesinin, Turhal Şeker’e bağlı; Sivas, Yıldızeli, Çamlıbel, Tokat, Zile, Turhal, Niksar,Pazar, Artova olmak üzere 9 bölgede 191 Köyde 5686  pancar üreticisine yapılacağını kaydetti.

20 Haziran 2018 günü itibariyle ödemelerin yapıldığını belirten Akay, “Kayseri’de Avanslar daha yüksek oluyor ancak Turhal Şeker Fabrikası yeni devir teslim olduğu için önceden yapılan hesaplamalar  çerçevesinde çapa avans ödemelerinin yapılmaktadır. Ama bundan sonra ki avans uygulamalarında sulama avansı geldiği zaman çiftçilerimizin lehine bazı düzenlemeler yapılacak. O zaman hesaplamalar daha sağlıklı bir şekilde yerli yerine oturmuş olacak. Ben çiftçilerimizle bu müjdeli haberi vermek için sizlerin huzuruna geldim” dedi.

Başkan Akay daha sonra Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Halis Lektemur,Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu, Turhal Şeker Fabrikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel, Bölge Müdürleri ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ile birlikte Turhal Şeker’e bağlı bölgelerde çiftçilerle  görüşerek Çapa avans dağıtımını gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.