Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Faruk Erbek, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek amacıyla gölet, su kanalı ve barajlara girilmesinin büyük tehlike oluşturduğunu belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Zabıta ekiplerinin göletlerde denetimlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
Yozgat’ta etkisini artıran sıcak hava dalgasıyla birlikte Yozgat Belediyesi’nden OLASI boğulma vakalarına karşı önemli bir uyarı geldi. Zabıta Müdürü Ömer Faruk Erbek, özellikle çocukların ve gençlerin serinlemek amacıyla gölet, su kanalı ve baraj sularına yönelme ihtimaline karşı ailelerin daha dikkatli olmalarını istedi.
Erbek, su kanalları, göletler ve barajların yüzmek için uygun alanlar olmadığını vurgulayarak, bu bölgelerin görünmeyen tehlikeler barındırdığına dikkat çekti. Derinlik, akıntı ve zemindeki riskler nedeniyle bu alanlarda yüzmenin hem tehlikeli hem de yasak olduğunu hatırlattı.
Yaz aylarında yaşanabilecek üzücü olayların önüne geçmek için vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirten Erbek, ailelerin çocuklarını kontrolsüz su alanlarından uzak tutmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Öte yandan Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, göletler ve riskli su alanlarında denetimlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi