enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Parçalı Bulutlu
25°C
Yozgat
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Emeklilerden ek ödeme çağrısı

Emeklilerden ek ödeme çağrısı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarında uygulanan ek ödeme oranlarının artırılması çağrısında bulundu. Ergün, mevcut yüzde 4-5 seviyesindeki ek ödemenin günümüz ekonomik koşullarında yetersiz kaldığını belirterek, oranın yüzde 10’a çıkarılmasını talep etti.

Ergün, bu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde emeklilerin gelirlerinde doğrudan artış yaşanacağını ve bazı maaşlarda 2 bin 500 liraya kadar iyileşme sağlanabileceğini ifade etti.

“VERGİ İADESİ YERİNİ EK ÖDEMEYE BIRAKTI”
Emeklilerin 2006 yılına kadar fiş toplayarak vergi iadesi aldığını hatırlatan Ergün, bu sistemin yerine getirilen ek ödeme uygulamasının başlangıçta olumlu olduğunu ancak zamanla yetersiz kaldığını söyledi. Artan KDV oranları ve yaşam maliyetleri karşısında mevcut ek ödeme oranlarının anlamını yitirdiğini vurguladı.

Ergün, “Emekliler harcamalarında aldıkları ek ödemeden daha fazla vergi ödüyor. Ek ödeme oranının yüzde 10’a çıkarılması emeklilere önemli bir ek gelir sağlayacaktır” dedi.

MAAŞLARA 1500 TL’YE VARAN ARTIŞ HESABI
TÜED Başkanı, önerilen düzenlemenin maaşlara etkisini örnekle açıkladı. Kök aylığı 25 bin lira olan bir emeklinin mevcut sistemde 1000 lira ek ödeme aldığını belirten Ergün, oran yüzde 10’a çıkarıldığında bu tutarın 2500 liraya yükseleceğini ve toplam gelirin 27 bin 500 liraya ulaşacağını ifade etti. “ADALETLİ BİR DÜZENLEME OLMALI”
Emekli maaşlarındaki ek ödeme sisteminin güncellenmesinin bir adalet meselesi olduğunu savunan Ergün, emeklilerin artan hayat pahalılığı karşısında daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. TÜED’in talebinin ekonomi yönetimi tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.