enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,8390
EURO
40,9493
ALTIN
3.679,92
BIST
9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
9°C
Yozgat
9°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C

Cumhuriyet Meydanı’nda arabaşı ziyafeti

Cumhuriyet Meydanı’nda arabaşı ziyafeti

Yozgat Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Çalışmaları kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Arabaşı etkinliği düzenlendi. Yozgatlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan Arabaşı çorbası ikram edildi.

Fatih Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte, geleneksel lezzet ikram edilerek, geçmişten günümüze taşınması amaçlandı.  Vali Mehmet Ali Özkan’da kurulan stantta bekleyen vatandaşlara arabaşı ikram ederek afiyetler diledi. Vatandaşlar, Arabaşı’nın eşsiz tadını deneyimlerken, Yozgat kültürünün önemli bir parçası olan “Arabaşı” geleneğinin tekrar hatırlanmasına da katkı sağladı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Arabaşı’nın Yozgat’a özgü bir lezzet olduğunu vurgulayarak, “Kış günlerinin vazgeçilmez yemeği ve şifa kaynağı olan Arabaşı, Yozgat kültüründe önemli bir yere sahiptir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Turizm Otelcilik Okulu tarafından düzenlenen bu etkinlikle, yöresel değerlerimiz bugüne taşınarak insanımızla yaşatılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, Arabaşı günlerinin Yozgat için özel bir anlam taşıdığını belirterek, farklı illerdeki hemşehri dernekleri ve vakıfların da kış aylarında benzer etkinlikler düzenlediğini hatırlattı. Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen bu etkinlikle, şehrin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Arabaşı çorbası ve hamurunun dağıtımı ve Yozgat’ın yöresel kültürüne dair sohbetlerle sona erdi.

Etkinliğe; Vali Mehmet Ali Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazıf Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Doğandemir, Şube Müdürü Işık Gün, Satılmış Gündüz, Hacı Mehmet Aslan, Mahmut Karaağaç ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.