enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9844
EURO
48,8966
ALTIN
5.402,45
BIST
10.910,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
15°C
Yozgat
15°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C

BBP Yozgat İl Başkanı Çiftçi’den, şiir dolu açıklama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yozgat İl Başkanı Osman Çiftçi, son açıklamasında “Nasıl bir şehir, nasıl bir başkan arıyoruz” başlığı altında duygusal ve düşündürücü bir mesaj verdi.

BBP Yozgat İl Başkanı Çiftçi’den, şiir dolu açıklama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yozgat İl Başkanı Osman Çiftçi, son açıklamasında “Nasıl bir şehir, nasıl bir başkan arıyoruz” başlığı altında duygusal ve düşündürücü bir mesaj verdi. Açıklamasına, ünlü şair Ümmi Sinan Efendi’nin dizeleriyle başlayan Çiftçi, gül ve şehir kavramları arasında dikkat çekici bir benzetme yaparak konuya giriş yaptı.

Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hani Ümmi Sinan Efendi diyordu ya; ‘Seyrimde bir şehre vardım, Gül alırlar, gül satarlar. Gülden terazi tutarlar. Gülü gül ile tartarlar. Çarşı pazarı güldür gül.’ Biz Hilalin içindeki Gül sevdalıları olarak, bu anlamda bir şehrin hayalini kuruyoruz. Öyle bir şehir düşlüyoruz. Gül alınıp gül satılan, gülden terazi tutulan bir şehir… Yani Kâinatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığını O Gaye İnsan’ın ölçülerini ihbar edecek bir şehir.”

Şehirlerin ruhunu ve zamanı idrak ederek inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çiftçi, gelenekten geleceğe taşınacak şehirlerin yok olmaması gerektiğini ifade etti. “Bana gözü olmayan şoför mü, bedii idraki olmayan belediye reisi mi diye sorsalar ikincisini gösteririm.” diyen Üstad Necip Fazıl’ın bu sözlerine atıfta bulunan Çiftçi, şehirlerin imar edenlerin büyük bir vebal altında olduğunu da belirtti.

Ayrıca, Fransız mimar Le Corvusier’in “İstanbul bir meyve bahçesi, bizim şehirlerimiz ise taş ocağı.” ifadesini hatırlatan Çiftçi, şehirlerin beton santrali veya taş ocağı olmadığını, şehir idrakine sahip bir belediye başkanı arandığını vurguladı. Son olarak, “Çünkü biz yaptığınızın ötesinde yapmanız gerekenlerden hesaba çekilecek ilahi ihbarıyla mükellef bir ümmetiz.” diyen Çiftçi, doğruyu, güzeli ve iyiyi yapacak bir belediye başkanı arayışında olduklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.