Ramazan Bayramınızı en samimi dileklerimle kutluyorum. Hepinize sağlık, esenlik ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Türk ve İslam dünyasında barış, refah ve esenlik içinde bir yaşam süren, çalışıp kazanan, mücadele eden, paylaşan ve bundan mutluluk duyan insanlarımızın çoğalmasını temenni ediyorum. Yüce Allah bayram bereketi ihsan eylesin.
Hayatımın her döneminde bayramlar, güzel hatıralarla doludur. İnşallah hep böyle olmaya devam eder. Bayramlar, sevinçlerin ve güzel duyguların paylaşıldığı, hüzünlerin ve fenalıkların unutulduğu, mutluluğun en üst seviyede yaşandığı özel günlerdir.
Dilimizde “bayram” kelimesi, “Millî veya dinî bakımdan önemi olan ve kutlanan gün veya günler, şenlik” anlamına gelir. Aynı zamanda “tam ve yoğun bir mutluluk duygusu” olarak da tanımlanır. Bayram, şanlı bir tarihe sahip, devlet sistemini kurmuş ve devam ettiren milletlere mahsus bir kavramdır. Mutluluk, huzur ve başarıyla övünülen durumlar için “bayram” kelimesini kullanırız. İşte bu kavramdan türeyen bazı ifadeler:
Bayramlaşmak
Bayram etmek
Bayram alayı
Bayram çocuğu
Bayramdan bayrama
Bayramda seyranda
Bayram hediyesi
Bayram kutlaması
Bayram namazı
Bayram şekeri
Bayram tebriği
Bayram yeri
Bayram ziyareti
Ayrıca, bayramlar sadece dinî bayramlarla sınırlı değildir. Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı, Nevruz Bayramı, Okuma Bayramı gibi millî ve kültürel bayramlarımız da vardır.
Günümüz nesli belki bilmez ama eskiden bayram günlerinde gazeteler, yazarlarını bir araya getirerek “Bayram Gazetesi” adıyla tek bir gazete yayınlardı. Medya ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu gelenek ortadan kalktı. Oysa bayramlarda bile ortak bir duyguyu paylaşmak, birlik ve beraberliği vurgulamak ne güzel olurdu… Ama ne yazık ki artık mümkün değil.
Aziz milletimizin bayram duygusunu, onun ruhuna en uygun şekilde yaşamasını diliyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Hepimize mutlu bayramlar!