Yozgat’ta örnek bir vatandaşlık davranışı, hem duyarlılığı hem de kamu görevlilerinin titiz çalışmasını gözler önüne serdi. Millet Bahçesi bölgesinde bulunan İş Bankası ATM’sinde unutulan 8 bin lira, ismini açıklamak istemeyen bir vatandaş tarafından Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yapılan işlemlerin ardından para, tutanak karşılığında banka yetkililerine ulaştırılarak gerçek sahibine teslim edilmek üzere koruma altına alındı.

Yozgat’ta örnek bir vatandaşlık davranışı, hem duyarlılığı hem de kamu görevlilerinin titiz çalışmasını gözler önüne serdi. Millet Bahçesi bölgesinde bulunan İş Bankası ATM’sinde unutulan 8 bin lira, ismini açıklamak istemeyen bir vatandaş tarafından Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yapılan işlemlerin ardından para, tutanak karşılığında banka yetkililerine ulaştırılarak gerçek sahibine teslim edilmek üzere koruma altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, 8 Temmuz Çarşamba günü saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Millet Bahçesi içerisinde hizmet veren İş Bankası ATM’sini kullanan bir vatandaş, para haznesinde unutulmuş halde bulunan 8 bin lirayı fark etti. Paranın kendisine ait olmadığını anlayan duyarlı vatandaş, hiç tereddüt etmeden bölgedeki Zabıta Karakolu’na giderek durumu bildirdi.
İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, paranın sahibini tanımadığını belirterek, “Bu para gerçek sahibine ulaştırılsın” diyerek parayı zabıta ekiplerine teslim etti. Vatandaşın bu davranışı, çevrede bulunanlar tarafından da takdirle karşılandı.
TUTANAKLA TESLİM ALINDI
Vatandaş tarafından teslim edilen 8 bin lira, Zabıta Memuru Tahir Doğandemir tarafından düzenlenen resmi tutanakla teslim alındı. Paranın kaybolmaması ve hak sahibine eksiksiz şekilde ulaştırılabilmesi için gerekli tüm prosedürler titizlikle yerine getirildi.
Zabıta ekipleri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında, paranın ATM’de unutulmuş olması nedeniyle banka kayıtları üzerinden sahibine ulaşılabilmesi amacıyla İş Bankası Yozgat Şubesi ile iletişime geçildi.
BANKA YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ
Yapılan işlemlerin ardından söz konusu para, Zabıta Memurları Hacı Müjdeci ve Çağlar Tetik tarafından tutanak karşılığında İş Bankası Yozgat Şubesi yetkililerine teslim edildi. Böylece paranın güvenli şekilde muhafaza edilmesi ve gerçek hak sahibine ulaştırılması için süreç resmen başlatılmış oldu.
Banka yetkililerinin, ATM işlem kayıtları ve kamera görüntüleri doğrultusunda paranın sahibini tespit ederek teslim işlemlerini gerçekleştirmesi bekleniyor.
ZABITA MÜDÜRÜ ERBEK’TEN TEŞEKKÜR
Konuya ilişkin açıklama yapan Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Faruk Erbek, duyarlılık gösteren vatandaşa teşekkür etti.
Erbek, “Duyarlılık göstererek örnek bir davranış sergileyen vatandaşımıza teşekkür ediyor, görevlerini titizlikle yerine getiren zabıta personelimizi tebrik ediyoruz. Toplumda güven ve dayanışma duygusunun güçlenmesi adına bu tür davranışlar büyük önem taşıyor.”dedi.
Vatandaşlardan takdir topladı
Yozgat’ta yaşanan bu olay, kayıp bir paranın sahibine ulaştırılması için gösterilen hassasiyet nedeniyle vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Özellikle ismini vermeden parayı yetkililere teslim eden kişinin davranışı, “örnek vatandaşlık” olarak değerlendirildi.