Yozgat’ın Sorgun ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetiminde, alkolmetreye üflemeyi reddeden araç sürücüsüne 150 bin TL idari yaptırım uygulandı. Sürücünün ehliyetine ise 5 yıl süreyle el konuldu.
Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen trafik denetimleri sırasında ekipler, bir araç sürücüsünü alkol kontrolüne tabi tuttu.
Yapılan kontrolde sürücünün, alkolmetreyi üflemeyi reddettiği tespit edildi. Bunun üzerine şahsa 150 bin TL idari para cezası uygulanırken, sürücü belgesi de 5 yıl süreyle geçici olarak geri alındı.
Olayla ilgili Sorgun Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmesinin ardından, sürücü hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan adli tahkikat başlatıldı.
Denetimler aralıksız devam edecek Yozgat İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve yol altyapısının korunmasına yönelik bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin azim ve kararlılıkla aralıksız sürdürüleceği belirtildi./