enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
48,6226
EURO
56,1460
ALTIN
6.710,48
BIST
14.288,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
28°C
Yozgat
28°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
17°C

Okullarda yeni kurallar ve tatil takvimi

Okullarda yeni kurallar ve tatil takvimi


Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden ders başı yaptı. Yeni eğitim döneminde müfredat uygulamalarının yanı sıra okul güvenliği, veli girişleri, cep telefonu kullanımı ve öğrencilerin sosyal gelişimine yönelik yeni uygulamalar da hayata geçirilecek.
Milyonlarca öğrenci için ilk ders zilinin çalmasıyla başlayan yeni eğitim öğretim yılında, okullarda uygulanacak kurallar ve yıl içerisinde yapılacak tatiller de belli oldu.
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ DAHA FAZLA SINIFTA
2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2026-2027 eğitim öğretim yılında daha fazla sınıf seviyesinde uygulanacak.
Model kapsamında eğitim programları;
Ana sınıfı ve uygulama sınıflarında,
İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda,
Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda,
Ortaöğretim hazırlık sınıfında,
9, 10 ve 11. sınıflarda
uygulanacak.
Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayan öğrenciler için ise 7-11 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirildi.
VELİLER RANDEVUSUZ OKULA GİREMEYECEK
Yeni eğitim döneminde okul güvenliğine yönelik tedbirler de artırılacak. Velilerin okul görüşmeleri Okul Randevu Sistemi üzerinden planlanacak.
Randevusu bulunmayan velilerin okula girişine izin verilmeyecek. Öğrencinin velisi veya vasisi olmayan kişilerin de okul binalarına giriş yapmasına izin verilmeyecek.
Okullarda giriş ve çıkışların kontrollü şekilde yapılması, yaya ve araç trafiğinin birbirinden ayrılması ve güvenlik riski oluşturabilecek alanların düzenlenmesi de yeni dönemde üzerinde durulacak uygulamalar arasında yer alacak.
SINIFLARDA CEP TELEFONU DÖNEMİ SONA ERİYOR
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin sınıf içerisinde cep telefonu bulundurmamasına yönelik uygulama devam edecek.
Öğretmenlerin de ders sırasında sınıf içerisinde cep telefonu kullanmamasına yönelik uygulamalar sürdürülecek.
Bunun yanında öğrencilerin dijital teknolojileri daha bilinçli ve doğru kullanmalarını sağlamak amacıyla rehberlik çalışmalarına da ağırlık verilecek.
YENİ DÖNEMİN TEMASI: “MAARİFİN KALBİNDE OYUN”
2026-2027 eğitim öğretim yılının teması “Maarifin Kalbinde Oyun” olarak belirlendi.
Bu tema kapsamında oyunun çocukların öğrenme, gelişme, sosyalleşme, üretme ve kendilerini ifade etme süreçlerindeki önemine dikkat çekilecek.
Öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun, güvenli ve kapsayıcı oyunlara eğitim faaliyetlerinde daha fazla yer verilmesi hedeflenirken, geleneksel çocuk oyunlarının da eğitim süreçlerinde kullanılması planlanıyor.
İLK HAFTADA GAZZE İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ
Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında Gazze’de yaşananlara ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla “Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın” temalı etkinlikler düzenlenecek.
Etkinliklerde çocukların oyun oynama ve eğitim hakkı ile güven içerisinde büyüme hakkına dikkat çekilecek. Uçurtma tasarımları, resim ve sergi çalışmaları başta olmak üzere barış, dayanışma ve çocukların eğitim hakkını konu alan çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
283 MİLYONDAN FAZLA DERS KİTABI SIRALARDA
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin ücretsiz ders kitapları da hazırlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı eğitim kademelerinde kullanılmak üzere toplam 283 milyon 354 bin 674 ders kitabı hazırlandı.
Kitaplar; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim ve mesleki eğitim alanlarında öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrenciler ve aileler için çeşitli yardımcı eğitim materyalleri de yeni dönem öncesinde hazırlandı.
İLK ARA TATİL KASIM’DA
Milyonlarca öğrencinin merak ettiği 2026-2027 eğitim öğretim yılı tatil takvimi de belli oldu.
BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ:
16-20 Kasım 2026
YARIYIL TATİLİ:
25 Ocak-5 Şubat 2027
İKİNCİ DÖNEMİN BAŞLANGICI:
8 Şubat 2027 Pazartesi
İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ:
8-12 Mart 2027
OKULLAR 25 HAZİRAN’DA KAPANACAK
2026-2027 eğitim öğretim yılı, 25 Haziran 2027 Cuma günü sona erecek.
Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları ise 28-30 Haziran 2027 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Böylece bugün ilk ders zilinin çalmasıyla başlayan 2026-2027 eğitim öğretim yılı maratonu, öğrenciler için Haziran 2027’de tamamlanacak./

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.