enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
46,4453
EURO
53,2787
ALTIN
6.199,22
BIST
14.688,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
17°C
Yozgat
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Aydoğmuş: “Dayısı olan değil, hakkı olan kazanmalı”

Aydoğmuş: “Dayısı olan değil, hakkı olan kazanmalı”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, kamuya personel alımlarında liyakat ilkesinin esas alınması gerektiğini belirterek mülakat sistemine tepki gösterdi. Gençlerin geleceklerini siyasi referanslarla değil, bilgi, emek ve başarılarıyla inşa etmeleri gerektiğini vurgulayan Aydoğmuş, “Dayısı olan değil, hakkı olan kazanmalı” diyerek kamu alımlarında adalet ve fırsat eşitliği çağrısında bulundu.

Seçim öncesinde mülakatların kaldırılacağı yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Aydoğmuş, aradan geçen sürede herhangi bir değişiklik yaşanmadığını belirtti.

“GENÇLER SİYASETÇİLERİN KAPISINI ÇALMAK ZORUNDA KALMAMALI”

Yozgat’ta ve Türkiye genelinde birçok gencin iş sahibi olabilmek veya kamu görevine atanabilmek için siyasi çevrelerden destek aramak zorunda hissettiğini öne süren Aydoğmuş, bunun gençlerin motivasyonunu olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Gençlerin geleceğini belirleyen unsurun referanslar değil, eğitimleri, bilgileri ve emekleri olması gerektiğini vurgulayan Aydoğmuş, devletin tüm vatandaşlarına eşit fırsatlar sunmakla yükümlü olduğunu ifade etti.

“DEVLET MİLLETİNDİR”

Açıklamasında devlet yönetiminde tarafsızlığın önemine de değinen Aydoğmuş, kamu kurumlarının hiçbir siyasi görüşün veya grubun ayrıcalıklı alanı olamayacağını söyledi. Devletin tüm vatandaşlara eşit mesafede durması gerektiğini belirten Aydoğmuş, kamu kadrolarında liyakat ilkesinin esas alınmasının toplumsal güven açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

“KAMUYA GİRİŞTE TEK ÖLÇÜ BAŞARI OLMALI”

Kamu görevlerine giriş süreçlerinde bilgi, birikim ve başarının belirleyici olması gerektiğini ifade eden Aydoğmuş, yıllarca sınavlara hazırlanarak emek veren gençlerin kaderinin birkaç dakikalık mülakatlarla belirlenmemesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlikten memurluğa, müfettişlikten hakimlik ve savcılığa kadar tüm kamu görevlerinde adaletli ve şeffaf bir sistemin uygulanması gerektiğini dile getiren Aydoğmuş, “Dayısı olan değil, hakkı olan kazanmalı” anlayışının hakim olması gerektiğini savundu.

“MÜLAKATLAR KALDIRILMALI”

Gelecek Partisi ve Yeni Yol Grubu’nun konuya ilişkin tutumunun net olduğunu belirten Aydoğmuş, iktidara gelmeleri halinde kamuya personel alımlarında mülakat sistemini kaldıracaklarını ifade etti. Gençlerin geleceklerini siyasi referanslara değil, bilgi ve başarılarına göre şekillendirebildiği bir Türkiye hedeflediklerini belirten Aydoğmuş, adalet ve liyakatin güçlü bir devlet yapısının temel unsurları olduğunu sözlerine ekledi. Aydoğmuş, açıklamasının sonunda adaletin olmadığı yerde güvenin tesis edilemeyeceğini belirterek, gençlerin emeklerinin karşılığını alabildiği, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı./

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.