enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,4802
EURO
51,0173
ALTIN
6.501,57
BIST
12.649,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
5°C
Yozgat
5°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Yağmurlu
10°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güreşe tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güreşe tam destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül’ü Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türk güreşinin geleceği, sporcuların hedefleri ve yeni yatırımlar masaya yatırıldı.

Kabulde; Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, eski milli futbolcu ve AK Parti MKYK Üyesi Mesut Özil ile İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Gündüz de yer aldı.

KARASU’YA DEV SPOR YATIRIMI

Görüşmede en dikkat çeken başlık, Karasu’da hayata geçirilecek olan modern güreş kamp merkezi projesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce talimatını verdiği proje kapsamında, 44 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak 200 kişilik kamp eğitim merkezinin bir an önce tamamlanması için sürecin hızlandırılması istendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle yürütülen proje, uluslararası standartlarda bir tesis olarak planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merkezin özellikle konumunun uluslararası kamplar için uygun olduğuna dikkat çekmesi, spor camiasında büyük memnuniyet oluşturdu.

RIZA KAYAALP’TEN REKOR SÖZÜ

Görüşmede milli güreşçi Rıza Kayaalp ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı sporcudan yeni şampiyonluklar beklediğini ifade etti. Kayaalp ise 13. kez Avrupa Şampiyonu olarak efsane güreşçi Alexander Karelin’in rekorunu kırma hedefini yineledi.

Kayaalp, açıklamasında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül’e de teşekkür ederek, “Yoğun çalışmalarına rağmen antrenmanlarda bana destek oluyor, kendisine minnettarım” ifadelerini kullandı.

AKGÜL: “YÜZYILIN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kabulleri ve destekleri için teşekkür etti. Güreşin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenilmesinin kendilerini motive ettiğini belirten Akgül, Karasu’daki tesisin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Akgül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın projeye verdiği önem ve özellikle hızlı tamamlanması yönündeki talimatları bizi daha da heyecanlandırdı. Bakanımızın da destekleriyle bu büyük projeyi hayata geçireceğiz” dedi. Gerçekleştirilen görüşme, Türk güreşinin geleceğine yönelik önemli adımların atılacağı bir sürecin habercisi olarak değerlendirilirken, yapılacak yatırımların hem sporcuların başarısına hem de Türkiye’nin uluslararası alandaki gücüne katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.