enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,5918
EURO
49,5794
ALTIN
5.740,04
BIST
11.213,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
8°C
Yozgat
8°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
4°C
Çarşamba Çok Bulutlu
6°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
3°C
Cuma Çok Bulutlu
4°C

  80 bin askerlik dev sevkiyat

  80 bin askerlik dev sevkiyat

Ülkemizin sınır hattında tansiyon yeniden yükseliyor. Suriye’de devrimin birinci yıl dönümü kutlanırken, Şam yönetimi PKK–SDG yapılanmasına tanınan sürenin dolmasıyla kapsamlı bir askeri operasyon hazırlığına başladı. Güvenlik kaynaklarına göre bölgede “artık söz bitti, savaş hazırlıkları başladı”.

7 TÜMEN SINIR HATTINA İNİYOR

Suriye güvenlik birimlerinden sızan bilgilere göre ordu, geniş çaplı bir operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu hafta bölgeye 7 tümen ve yaklaşık 80 bin asker sevk edilecek. Sahadaki duruma göre bu sayının artırılabileceği belirtiliyor.

Operasyonun sadece kara unsurlarıyla sınırlı kalmayacağı, İHA–SİHA’lar, helikopterler ve savaş uçaklarının da aktif rol oynayacağı ifade edildi. Özellikle Deyrizor, Tişrin–Karakozak, Tabka, Halsa, Ayn İsa ve Rakka hattında gözetleme uçuşları yoğunlaşmış durumda. Öncü birliklerin nokta operasyonlarına başladığı da aktarılıyor.

İSRAİL İLE “GİZLİ TEMAS” TARTIŞMASI

Sahadaki hareketlilik yalnızca askeri hazırlıklarla sınırlı değil. Şam’a yakın güvenlik kaynakları, SDG lideri Mazlum Abdi’nin İsrail basınına verdiği açıklamaları “doğrudan tehdit” olarak yorumladı. Washington’ın askeri desteğinin azalmasıyla sıkışan SDG’nin, İsrail ile perde arkasındaki temaslarını artık açık şekilde yürüttüğü öne sürülüyor.

İddialara göre İsrail, dikkatleri kuzeydeki PKK–SDG hattına çekmek için Lazkiye–Tartus kıyı hattında kriz çıkarmaya çalışıyor. Ayrıca Tedmur ve Badiye’den sivil bölgelere çok sayıda DEAŞ mensubunun sızdırıldığı, Mahir Esad ve Mihraç Ural gibi isimlerin İsrail’e “saha aparatı” olarak kullanılmak istendiği ileri sürülüyor.

“PKK–SDG SAFINDA GERÇEK SAYI 20 BİNİ GEÇMEZ”

Bölgede dengeleri değiştiren açıklamalardan biri Arap aşiretlerinden geldi. Aşiret lideri Mudar Hammad Esad, Mazlum Abdi’nin “100 bin savaşçımız var” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Esad, olası bir çatışmada Arap aşiretlerinin SDG’den koparak Suriye devletinin yanında yer alacağını belirterek şu ifadeyi kullandı:

“Abdi Şahin tamamen blöf yapıyor. Aşiret desteği çekildiğinde PKK saflarında en fazla 18–20 bin militan kalır. 8 Aralık kutlamalarını bile isyana dönüşür diye yasakladılar. Tek bir çağrıyla 300 bin gönüllü cepheye akar.”

ŞARA’DAN KAMUFLAJLI MESAJ: “BİZİ KİMSE DURDURAMAZ”

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, devrimin yıl dönümünde verdiği görüntüyle harekât sinyallerini güçlendirdi. Şam’daki Emevi Camii’ne sabah namazı için askeri kamuflajla gelen Şara, minberde Fetih Suresi okudu. Şara’nın,
“Ben Allah’ın hükümlerine uygun davrandığım sürece bana itaat edin. Karşımızda kim olursa olsun hiçbir güç bizi durduramayacak.” sözleri yaklaşan operasyona açık bir mesaj olarak değerlendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.