$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Eczacı Çözüm Derneği’nden ilaç ve medikal yardımı

Yozgat ‘ta geçen yıl kurulan ve 81 il’de yaklaşık 2000 üyesi bulunan “Eczacı Çözüm Derneği”asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine ilaç,çocuk maması,bez,medikal, hijyen gibi sağlık malzemeleri yardımında bulundu.

Eczacı Çözüm Derneği’nden ilaç ve medikal yardımı
  • 08.03.2023

Yozgat ‘ta geçen yıl kurulan ve 81 il’de yaklaşık 2000 üyesi bulunan “Eczacı Çözüm Derneği”asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine ilaç,çocuk maması,bez,medikal, hijyen gibi sağlık malzemeleri yardımında bulundu.

Eczacı Çözüm Derneği  Başkanı Eczacı Miraç Laçin Uluğ derneğin kuruluş nedenleri ve etkinlikleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Uluğ, “ Derneğimiz 2022 Aralık ayında Yozgat Merkezli olarak Eczacılık, İlaç ve Sağlık alanlarında eğitim, araştırma ve danışmanlık yapmak, mal ve hizmet üretiminde bulunmak, üyeleri ve sivil toplum kuruluşları arasında ve  bu alanlarda dayanışma ile eczacı ve sağlık çalışanlarının mesleki alanında, hasta, hasta yakını, idare ve yargının sağlık hizmetleri alanında farkındalığını insan haklarına uygun gelişimi yönünden etkileyerek, kamu yararına faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Derneğimiz bu süreçte 6 Şubat’ta ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren organize olmayı başarmış ve aynı günün akşamında Yozgat’ımıza kardeş ilçe olarak seçilen Hassa’ya ilk gıda yardım TIR’ını ve Adıyaman’a içerisi ilaç, çocuk maması, medikal malzeme, çocuk ve yetişkin bezi, gıda ve battaniye dolu uçağı indirmiş ve ilk yardımları bölgeye aynı gün içerisinde ulaştırmıştır. Ertesi gün Osmaniye ve Elbistan’a gıda, ilaç, çocuk maması ve çocuk/yetişkin bezi dolu tırları gene güzel Yozgat’ımızdan bölgeye gönderimini sağlamıştır. Aynı günün akşamında ise Adıyaman’a ikinci uçağı Sahra Hastanesi ve Eczanesi olmak üzere kullanılacak çadır, jeneratör ve gerekli tüm gereçler, ilaç ve tıbbı malzemelerle bölgeye ulaşmıştır. Derneğimiz ayrıca, Türkiye’de hizmet veren 42 bin eczacımızın bağışlarıyla, Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı Odamız koordinatörlüğünde deprem bölgelerimizde kurulan Sahra Eczanelerine ürün tedariği için bölgeye bahsi geçen yardımlara ek olarak 2 uçak, 1 tır ve 7 kamyon ilaç, çocuk maması, hijyen malzemeleri, diş macunu ve diş fırçaları, iç çamaşırları ve tıbbı malzeme gönderimde bulunmuştur. Bu ürünler; bölgede kurulan 26 sahra eczanesinin 22 tanesine ihtiyaca göre yönetimimiz ve dernek gönüllülerimiz tarafından bizzat teslim edilmiştir. Bu teslimatlar sırasında Sahra Eczanelerinin eksik ve fazlaları tespit edilmiş ve bölgeye gidecek Eczacı gönüllüler tarafından tedarik edilen ve sahra eczaneleri arası 24 kamyon ilaç koordinasyonu yapılmıştır.”dedi.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Yapılan çalışmalarda birlikte hareket edildiğinde daha güçlü olduklarını vurgulayan Uluğ,

“Bölgede yaşayan halkımızdan bir kişinin bile ilaçsız kalmaması için İçişleri Bakanlığımızdan 40 adet moto-kurye ve 20 adet off-road aracı derneğimize tahsis edilmesini talep edilmiş ve İç İşleri Bakanlığımız tarafından derneğimize tahsis edilen bu araçlarla Kahramanmaraş ve Hatay’da 25 ilçe 456 köy ve 20 çadır kente ve sayısız hasta vatandaşımıza özel olarak ilaç gönderimini koordine etmiştir.Tabii ki güzel Yozgat’ımıza sığınan depremzede kardeşlerimizi de bu süreçte unutmadık ve Yozgat’ımızdaki STK’larla ortak yürüttüğümüz yardımlarımızda 100’lerce depremzedemize ilaç, çocuk maması ve bezi, çeşitli kıyafet ve gıda yardımlarımızın yanında ev tedarik edilen depremzedelerimiz içinde beyaz eşya yardımlarında bulunduk. Türkiye’deki tüm meslektaşlarımızın muazzam desteğiyle ve ülkenin her yerinden bölgeye dönüşümlü olarak gönüllülük esası ile çalıştığı 26 Sahra Eczanemiz ile deprem bölgesinde hiçbir vatandaşımız ilaca erişimde sıkıntı yaşamamıştır. Ayrıca bu operasyonlarda bizlerin yanında olan, lojistik olarak destek veren Yozgat Valiliğimize, Yozgat Belediyemize ve Ak Parti İl Teşkilatımıza sonsuz teşekkürler.Eminiz ki, ülke olarak hep beraber bu zor günleri geride bırakacağız çünkü biliyoruz ki; Birlikte Güçlüyüz, Beraber Başaracağız.”ifadelerini kullandı.

ReklamReklam
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Özkan, Boğazlıyan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı.
Vali Özkan: Bölgemize katkı sağlayan her türlü girişimi destekliyoruz
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'a yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür ederek, bölgenin ekonomik büyümesine katkı...
Kabayel’den tasarruf kararı eleştirisi
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, hükümetin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla açıkladığı tasarruf...
Arif Topal, İl Müdürlüğü Görevine Asaleten atandı
Adana/Karaisalı Eğlence köyünde doğan ve mesleki hayatında önemli başarılar elde eden Arif Topal, geçtiğimiz yılsonunda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler...
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ