$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Belediyelere de  örnek olsun

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, karar özetlerinin; resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin teklifi AK Parti ve MHP’li üyelerin oybirliği ile kabul edilmesi diğer illere de örnek teşkil ediyor.

Belediyelere de  örnek olsun
  • 30.11.2021

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, karar özetlerinin; resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin teklifi AK Parti ve MHP’li üyelerin oybirliği ile kabul edilmesi diğer illere de örnek teşkil ediyor.

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Resmi İlan Yayınlama hakkı bulunan gazetelerin imtiyaz sahipleri; “İBB Meclisinin oy birliği ile almış oldukları meclis karar özetlerinin gazetelerde yayınlanmasının İstanbul’daki gazetelere büyük katkı sağlayacak. Bu uygulama ekonomik anlamda zor ve sıkıntılı bir süreç yaşayan Yozgat ve diğer illerde faaliyetini sürdüren gazetelere de örnek teşkil etmektedir. Yozgat Belediyesi Meclis Üyeleri de böyle bir uygulamada bulunması Yozgat’ımızdaki gazetelere ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile Yozgat Belediyesi Meclis Üyelerine çağrıda  bulunarak mecliste alınan karar özetlerinin Yozgat’taki gazetelerde de yayınlanmasına yönelik bir çalışmayı hayata geçirmelerini istiyoruz.”diye konuştu.

İBB MECLİSİNDEN GAZETELERE BÜYÜK DESTEK

İstanbul basınında yer alan İBB Meclisinden gazetelere büyük destek başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Beşinci Birleşimi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak bütçe görüşmelerinin gerçekleştirileceği toplantının başında, Hukuk Komisyonu ve Plan-Bütçe Komisyonunun Meclis karar özetlerinin kamuoyuna duyurulmasına ilişkin rapor ele alınarak oylamaya sunuldu.

Komisyon görüşünde, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14’üncü maddesine göre belediye hizmetlerinin, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulmasının belediyenin görevleri arasında olduğuna dikkat çekilerek, aynı Kanunun 23’üncü maddesinin de kesinleşen meclis kararlarının yedi gün içinde halka duyurulması hükmünü taşıdığı belirtildi. Komisyon raporunda, bu gerekçeler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli yaygın, bölgesel ve yerel gazetelerde duyurulmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Eylül Ayı Olağan Toplantısında AK Parti ve MHP gruplarının teklifi ile Meclis gündemine alınan ve iki komisyonun olumlu görüşü doğrultusunda oylamaya sunulan öneri tüm partilerin desteği ile kabul edildi. Bu karar ile bir taraftan özellikle pandemi döneminde zor günler geçiren yazılı basının nefes alması sağlanırken diğer taraftan da Meclis kararlarının şeffaf şekilde halka duyurulması öngörülüyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, benzer bir karara 2019 yılı içinde imza atmıştı”

ReklamReklam
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
Sendikalar kamu çalışanlarının mağdur edilmemesini istiyor
Kamuda tasarruf paketi kapsamında alınan kararlar ve önlemler hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat...
Yozgat Emniyet’inin acı kaybı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 53 yaşındaki polis memuru, dün gece görevli olduğu ekip...
Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her yıl 16 Mayıs tarihinin yer aldığı hafta içerisinde kultladığı Sosyal Güvenlik Haftas’nı bu yılda dolu...
Vali Özkan: Toplumumuzun tüm kesimi destek olmalı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Engelliler Haftası'nın önemine değinerek, toplumun tüm kesimlerinin engelli bireylere destek olması gerektiğini söyledi.
SGK İl Müdürü Demir’den Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ