$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Yurtlu’dan,  dernek, sendika ve siyasi partilere genel kurul uyarısı

Yurtlu’dan,  dernek, sendika ve siyasi partilere genel kurul uyarısı
  • 24.02.2017

 

Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, dernek, sendika ve siyasi partilerin genel kurul toplantılarına ve kongrelerine dair bilgi verdi.

İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, yaptığı açıklamada, dernek genel kurul toplantı sürelerinin tüzüklerinde 3 yılı geçmemek kaydıyla  ay ve yıl  olarak belirtildiğini söyledi. Yurtlu, “Dernekler yöneticileri,  dernek tüzüklerinde belirtilen  sürelerde yaptıkları olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarının sonucunu ilgili mülki idare amirliğine 30 gün içerisinde vermekle yükümlüdürler. Bu bildirim,  dernek başkanı tarafından kendisine verilen kullanıcı adı ve şifre ile Dernekler Bilgi Sistemine (DERBİS)  girmek suretiyle verilmektedir. Derneklerin iş ve işlemleri tamamıyla elektronik ortamda yapılmakta olup, dernekçilerin kırtasiye yükü ortadan kaldırılmıştır.”dedi.

Sendikaların genel kurul toplantılarının 4 yılı aşmamak  kaydıyla, tüzüklerinde belirtilen sürelerde yapıldığını vurgulayan Yurtlu, “ Yapılan olağan ve olağanüstü genel kul sonucu 30 gün içerisinde valiliğe bildirilmektedir. Kağıt ortamında bildirilen bu sonuçlar, Müdürlüğümüzce   Sendikalar Bilgi Sistemine (SENBİS)  aktarılmakta ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilmektedir.

Siyasi parti yöneticileri  ise, partilerince yapılanı kongre sonuçlarını 15 gün içerisinde ilgili mülki idare amirliğine bildirmekle  yükümlüdürler. Büyük kongre hariç olmak üzere, her kademedeki parti organlarıyla parti tüzüğünde belirtilen bir göreve getirilenlerin, seçim veya atanmadan itibaren on beş gün içerisinde mülki amirliğe bildirilmesi zorunludur. Ayrıca, kongre yapılmadan önce en az yedi gün önceden kongre yapılacak yer ve tarihinin bildirilmesi de zorunludur. Bu bildirim ve sonuçlar, Müdürlüğümüzce  Partiler Bilgi Sistemine  (PARBİS) aktarılmakta ve İçişleri Bakanlığı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmektedir.Müdürlüğümüzce uygulanan idari para cezalarının çoğunluğunu, söz  konusu genel kurul toplantıları ile kongre sonuçlarının ihmali sonucu uygulanan idari işlemler oluşturmaktadır.”diye konuştu.

 

 

ReklamReklam
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Özkan, Boğazlıyan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı.
Vali Özkan: Bölgemize katkı sağlayan her türlü girişimi destekliyoruz
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'a yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür ederek, bölgenin ekonomik büyümesine katkı...
Kabayel’den tasarruf kararı eleştirisi
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, hükümetin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla açıkladığı tasarruf...
Arif Topal, İl Müdürlüğü Görevine Asaleten atandı
Adana/Karaisalı Eğlence köyünde doğan ve mesleki hayatında önemli başarılar elde eden Arif Topal, geçtiğimiz yılsonunda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler...
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ