$ DOLAR → Alış: 32,29 / Satış: 32,42
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yerelden kalkınma hamlesinin örneği Yozgat olacak

Yozgatlı iş insanlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerelden kalkınma hamlesinin örneğinin Yozgat olacağını söyledi.

Yerelden kalkınma hamlesinin örneği Yozgat olacak
  • 25.01.2019

Yozgatlı iş insanlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerelden kalkınma hamlesinin örneğinin Yozgat olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşerimiz Fuat Oktay’ın gündeme getirdiği kalkınma modeli projesinde ilk aşama tamamlandı. Oktay,  “Ortak paydamız Yozgat. Bütün hemşehrilerimizle Yozgat’ın, yerelin kalkınmasına odaklanacağız. Bunu da kendimiz başaracağız”diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yozgatlı iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve gelmesinin ardından ziyaret ettiği memleketi Yozgat’ta iş dünyasıyla bir araya geldiğinde gündeme getirdiği kalkınma modeli projesi ana gündem maddesiydi.

Katma değer üreten, ülkenin ve Yozgat’ın kalkınmasına öncülük edenlerle bir arada olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Oktay, göreve geldiklerinde bir kalkınma modeli projesini başlattıklarını ve bu projeyi Yozgat’ta adım adım hayata geçirdiklerini söyledi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, ilin tüm paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla uzun soluklu bu projenin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Oktay, “Ortak paydamız Yozgat. Bütün hemşehrilerimizle Yozgat’ın, yerelin kalkınmasına odaklanacağız. Bunu da kendimiz başaracağız. Özellikle beklentilere dayanan değil her ne olursa olsun işimizi geliştirmeye odaklandığımız bir zihniyeti hayata geçirmemiz lazım.” diye konuştu.

Oktay, başarmak istediklerinin zihinsel bir dönüşüm olduğunu, iş adamlarından bugün aldığı geri dönüşlerin kendisini dönüşümün başladığı yönünde umutlandırdığını söyledi.

“YOZGAT VE ÜLKEMİZ ADINA HEYECANLANDIK”

Öncelikle ticari anlamda çevre illerle olan ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:”Biz üretmeye başlayalım, teşvik zaten kendisi gelecektir. Öyle bir şey yapmalıyız ki bu sürdürülebilir olsun. İş boyutunda ayakları yere basan, kendisine güvenen, işbirlikleriyle gelişen bir kalkınma modeli istiyoruz. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Biz burada olsak da olmasak da gelişim devam etmeli. Belki 15 yıl sonrasında öyle bir noktaya geleceğiz ki siz bütün dünyaya ihracat yaparken biz başarınızdan mutlu olacağız. Bu kalkınma modelini kendi ayakları üzerinde duran işletmeler modeli üzerine oturtmak istiyoruz.”

 

Oktay, Yozgat için bir başarı hikayesinin başladığını, herkesin bunun içinde yer almak isteyeceğini dile getirdi.

“Yozgat’ta pilot olarak uygulamaya başladığımız kalkınma modeli projesini önümüzdeki önemdebenzer nitelikteki diğer illerimize de uygulayacak şekilde geliştireceğiz.” diyen Oktay, şunları kaydetti: “İş adamlarımızın buna inanması gerekiyor. Firmalarımızın birbirini pozitif anlamda motive etmesi lazım. Mutlaka sıkıntılar olacaktır ancak çözümleri de ortaya konacaktır. İş adamlarımızdan güzel örnekler duyunca Yozgat ve ülkemiz adına çok heyecanlandık. Yozgat merkez ve ilçelerinden lider firmalarımız çıkmalı. Fikirlerimiz ve projelerimizle hem memleketimize hem de ülkemize iz bırakmalıyız. Çevre illere gittiğimizde Yozgat’taki değişimin ayak seslerinin hissedilmesi lazım. Bunun iş dünyasından başlaması lazım. Bu değişim iş adamından başlarsa, çalışanlarına, ailelerine ve topluma yansır. İnandığımız zaman yapamayacağımız bir şey yok. Ben başaracağımıza inanıyorum. Türkiye olarak hedeflerimizi yakalayabilmemiz için her bir ilimizin kalkınma hamlesine katkı vermesi lazım.”

Konuşmasında, ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için 81 ilimizin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Oktay, ülke genelinde uygulanabilecek bu modelin yerelden kalkınma hamlesinin ilk adımı olabileceğini belirtti.

PROJEDE İLK AŞAMA TAMAMLANDI

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası ile ORAN Kalkınma Ajansı’nın yürütücülüğünü üstlendiği projenin ilk aşamasında rekabetçi üretimler ve üretim kapasiteleri dikkate alınarak firmalar belirlendi.

Yozgat’ta faaliyet gösteren firmaların ana ürün veya ara ürün üretimleri, üretilen ürünlerin rekabet edebilirliği, üretim kapasiteleri, hammadde tedarik noktaları incelendi. Yurt içi ve yurt dışı pazarlara erişimde tedarik zincirlerinin çeşitli aşamalarında tedarikçi veya alıcı olarak yer alınabilmesi için işbirliği alanları tespit edildi.

Yozgat’ın mevcut ticaret hacmini geliştirmeye yönelik olarak öncelikle çevre illerde bulunan ticaret fırsatları araştırıldı. Bu amaçla Çorum ve Kayseri’de işbirliği yapılabilecek firmalar belirlendi. Çorum ve Kayseri’deki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla koordinasyon sağlandı.

Projenin ikinci aşamasında Çorum ve Kayseri’de düzenlenecek toplantılarda ilgili firmalarla bir araya gelinerek işbirliği yapılabilecek alanlar belirlenecek.

Etiketler: / /

ReklamReklam
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Jandarma, Kaçakçılıkla mücadeleyi sürdürüyor
Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, (D.H.) isimli şüphelinin iş yerine operasyon düzenledi.
Vali Özkan uyardı: Gereksiz meşgul edene, 1980 TL ceza
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 112 Acil Çağrı Merkezine asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz meşgul eden kişiler hakkında 1980 TL...
Aktif Gayrimenkul’den açılışa davet
Yozgat’ta uzun zamandan bu yana ısıtma ve doğalgaz dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Aktif Grup, hizmet alanını genişleterek Yozgat’ta yeni bir...
Şahan: İstanbul-Yozgat hızlı tren seferi 4 Mayıs’ta başlıyor
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, İstanbul-Yozgat Yüksek Hızlı Tren seferlerinin 4 Mayıs 2024 tarihinde başlayacağını duyurarak, Yozgat'a hayırlı olmasını...
Besiciler, Kurbanlıklarını Sosyal Medyada satıyor
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, geleneksel satış yöntemlerinden farklı olarak besiciler, teknolojinin gücünden faydalanarak kurbanlık hayvanlarını sosyal medya üzerinden satışa sunuyor....
Sedef: Hizmet belediyeciliği MHP ile yapılır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, MHP’li belediye başkanlarının en iyi ve güzel hizmeti yapacaklarına yürekten inandığını...
IBAN’ını başkasına kullandıranlar dikkat
Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ve sosyal mühendislik dolandırıcılığı konusunda uyarıda bulunarak hapis cezasının gündemde olduğunu hatırlattı. Bakanlık, vatandaşları, bu tür...
Vali Özkan, Divanlı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'ta her hafta Cuma namazını farklı camilerde kılmak üzere Divanlı Mahallesi'ndeki camide cemaatle buluştu.
Köylüler yağmur duasına çıktı
Yozgat’ta havaların sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle Osmanpaşa köyünde köy sakinleri Cuma namazı sonrası yağmur duasında bulundu.
Vali Özkan’dan hayırlı olsun ziyareti
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, 31...
Eroğlu’ndan Başkan Arslan ve Başhekim Demir’e ziyaret
Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yerköy Belediye Başkanı Av Fatih Arslan’ı makamında...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ