Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi Sazlıdere mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, Sivas’tan Ankara’ya seyir halinde olan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.
Kaza, 29 yolcunun bulunduğu otobüsün saat 14.10 sıralarında virajı alamayarak devrilmesiyle meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza sonrası olay yerine giden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve Akdağmadeni Kaymakamı Cafer Kaymakçı ile birlikte incelemelerde bulundu. Vali Özkan, yetkililerden kazayla ilgili detaylı bilgi aldı.
Vali Özkan, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifalar dileyerek, “Tüm ekiplerimizle birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği her şeyden önce gelir” ifadelerini kullandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.