enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0611
EURO
48,5574
ALTIN
5.413,42
BIST
10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
17°C
Yozgat
17°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C

Yozgat’ta kurbanlık sevkiyatı başladı

Yozgat’ta büyük bir zahmetle kurbanlık yetiştiren besiciler, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte besledikleri kurbanlıklarını büyükşehirlere götürmeye başladı.

Yozgat’ta kurbanlık sevkiyatı başladı

Yozgat’ta büyük bir zahmetle kurbanlık yetiştiren besiciler, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte besledikleri kurbanlıklarını büyükşehirlere götürmeye başladı.

Türkiye’de tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip illerden biri olan Yozgat’ta besiciler yetiştirdikleri kurbanlık hayvanlarını Ankara ve İstanbul’a sevk etmeye başladı.

Besiciler, büyük şehirlerdeki kurbanlık pazarından tuttukları yerlerde hayvanlarını satışa çıkarırken, bazı besicilerde besledikleri ağırlarda satışa sunuyor.

 Besiciler, kurbanlık fiyatlarının büyükbaşlarda 70 ila 120 bin lira arasında değiştiğini belirterek hisselerin ise 12 bin ile 15 bin lira arasında değiştiğini, küçükbaşlar ise 6 Bin ile 8 bin lira arasında satışa sunulduğunu ifade etti.

Köçekkömü köyündeki ahırında besicilik yapan Ali Çetinkaya, 60 büyükbaş kurbanlığının olduğunu ve satışlarının devam ettiğini söyledi.

Yıllardır besicilik yapan Çetinkaya,  kurbanlıkların hisse başının 12 bin lira olduğunu belirterek, yem maliyetleri ve diğer girdi maliyetlerinin kendilerini zorladığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.