Yozgat’ta huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak “Bozok-29 Huzur Uygulaması” gerçekleştirildi. İl merkezi ve 13 ilçede düzenlenen uygulamada, binlerce kişi ve araç denetlenirken birçok noktada güvenlik kontrolleri yapıldı.

EMNİYET EKİPLERİ 3 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ SORGULADI
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 71 ekip ve 196 personelin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, toplamda 2 bin 323 kişi sorgulandı. Denetimler sırasında 1 bakaya şahıs hakkında tutanak tutuldu. Trafikte de sıkı kontroller yapılarak 549 araç incelendi ve kurallara uymayan 15 sürücüye cezai işlem uygulandı. Ayrıca 92 umuma açık işyeri, 36 park ve bahçe ile 17 metruk bina kontrol edilerek olası suç unsurlarına karşı denetim sağlandı.

JANDARMA EKİPLERİ ŞÜPHELİLERE GÖZ AÇTIRMADI
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında ise 27 ekip ve 106 personelin katılımıyla 138 uygulama noktasında denetimler gerçekleştirildi. Jandarma ekipleri 743 kişinin sorgulamasını yaparken, hakkında arama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı. Ayrıca, kamu güvenliğinin artırılması amacıyla 10 umuma açık yer, 9 okul çevresi, 8 park ve bahçe ile 1 metruk bina kontrol edildi. Trafik güvenliği kapsamında 317 araç incelenirken, 5 araç trafikten men edildi ve 7 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, yapılan uygulamanın asayişin sağlanması ve halkın huzurunun korunması adına büyük önem taşıdığını belirterek, benzer denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Tecimer, suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla hareket ettiklerini ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetlerinin sahada aktif bir şekilde görev yaptığını ifade etti.