enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,7182
EURO
52,3797
ALTIN
6.762,88
BIST
14.047,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
8°C
Yozgat
8°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

Yozgat Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Hizmet İş Sendikası ve Yozgat Belediyesi arasında 503 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Sendika Başkanı Ferman Zararsız ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım tarafından imzalandı.

Yozgat Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Hizmet İş Sendikası ve Yozgat Belediyesi arasında 503 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi  Sendika Başkanı Ferman Zararsız ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım tarafından imzalandı.

Belediye işçilerinin de katılımı ile Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonunda düzenlenen Toplu İş Sözleşme İmza Töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, hayalleri gerçeklere dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Zararsız, “2011 yılında çıktığımız bu yol için hayal demişler, ama bugün o hayaller gerçeğe dönüşmeye başladı.  Hak-İş Konfederasyonumuz 2011 yılından bu güne kadar taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için mücadele vermiştir.  Çıktığımız bu uzun ve zor yolda bugün artık belediye şirketlerinde yetkilerimiz çıkıyor, toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. İnşallah diğer kurumlarında da yetkilerimiz çıkar biran evvel toplu iş sözleşmelerimizi imzalarız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız ve tüm Hak-İş camiasına çok teşekkür ediyorum.  Bizlere inanan bizleri bu yolda yalnız bırakmayan siz işçi kardeşlerimize de çok teşekkür ederim. Bu gün burada 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz.  Yozgat Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kazım Arslan, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerimizin ücretleri enflasyon altında kaldı diyerek belediyemizin tüm imkânlarını zorlayarak taban yevmiyelerine yüzde 5 zam ve bir maaş ikramiyeyi 12 aya bölerek işçilerimizin ücretlerine ek bir zam vermiştir. Bu vesile ile Göreve geldiği günden bu güne kadar işçinin emekçinin alın teri kurumadan ödeyen Belediye Başkanı  Kazım Arslan Bey’e,  bizleri imza törenimize katılarak onurlandıran Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Keskin Bey’e toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen belediye başkan yardımcılarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, işyeri sendika temsilcilerimize, komite başkanlarımıza ve tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Başkan Arslan’da çalışanların alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması gerektiğini belirterek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.