enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
46,4442
EURO
53,2960
ALTIN
6.312,10
BIST
14.827,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
25°C
Yozgat
25°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Yeni Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi

Yeni Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi

Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir sağlık hizmeti daha gerçekleştirdi. Hastane bünyesinde kurulan 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi, düzenlemelerin tamamlanmasının ardından resmi olarak hizmete açıldı.

Yeni açılan ünitenin, bölge halkına daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunma noktasında büyük katkı sağlaması bekleniyor. Toplamda 5 yatak kapasitesine sahip olan yoğun bakım ünitesinde, 4 yatak erişkin hastalar, 1 yatak ise çocuk hastalar için ayrıldı. Böylece hem erişkin hem de pediatrik hastaların temel yoğun bakım ihtiyaçları, yerinde ve daha kısa sürede karşılanabilecek.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Demir, bölge halkına kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetleri sunma noktasında önemli bir ihtiyacın karşılandığını vurguladı. Başhekim Demir, “Halkımıza ve bölgemize bir hizmeti daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitemizi 5 yatak kapasitesiyle hizmete açtık. Böylece kritik bakım gerektiren hastalarımızın, daha ileri seviye yoğun bakımlara sevk edilmeden tedavilerine hastanemizde başlanabilmesine olanak sağladık.” dedi.

Yerköy ve çevresine sağlık alanında daha nitelikli hizmet sunabilmek adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Başhekim Demir, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını ve memnuniyet düzeylerinin artmasını sağlamak temel önceliğimiz. Bu doğrultuda, Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi olarak sağlık altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Yeni yoğun bakım ünitesinin devreye girmesiyle birlikte, Yerköy Devlet Hastanesi’nin hizmet kapasitesinin önemli ölçüde arttığı, acil durumlara daha hızlı müdahale edilebileceği ve hasta sevklerinin azaltılacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.