enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,8012
EURO
50,1583
ALTIN
5.973,25
BIST
11.341,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Parçalı Bulutlu
9°C
Yozgat
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
5°C
Pazartesi Yağmurlu
7°C
Salı Hafif Yağmurlu
2°C
Çarşamba Çok Bulutlu
6°C

Yargıya 1.000 yeni yardımcı geliyor

Yargıya 1.000 yeni yardımcı geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hâkim ve Savcı Yardımcılığı sisteminin üçüncü sınavının bugün ve yarın gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınav kapsamında toplam 1.000 hâkim ve savcı yardımcısının mesleğe kazandırılacağı bildirildi.

Bakan Tunç, hâkim ve savcıların mesleğe daha donanımlı, nitelikli ve uygulamaya hâkim şekilde hazırlanmasını amaçlayan Hâkim ve Savcı Yardımcılığı sistemi doğrultusunda yeni alımların sürdüğünü belirtti. Bu sistemle yargı teşkilatının insan kaynağının güçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Yapılacak sınav sonucunda 850 adli yargı, 50 idari yargı ve 100 avukatlıktan geçiş olmak üzere toplam 1.000 hâkim ve savcı yardımcısının alınacağı ifade edildi.

Bakan Tunç, sınava katılan tüm adaylara başarılar dileyerek, “Uzun ve yoğun bir hazırlık sürecinin ardından sınava giren adaylarımızın emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyorum” dedi. Hâkim ve Savcı Yardımcılığı sistemiyle, yargı mensuplarının mesleki bilgi ve tecrübelerini artırarak göreve başlamalarının amaçlandığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.