enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
45,7362
EURO
53,0373
ALTIN
6.630,84
BIST
13.808,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
14°C
Yozgat
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Vatandaşların tercihi et süt kurumu oldu

Vatandaşların tercihi et süt kurumu oldu

Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşların adresi uygun fiyatlı et ürünleri oldu. Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş, piyasa fiyatlarının altında satış yapılan Et ve Süt Kurumu satış mağazalarına yöneldi. Özellikle artan kurbanlık fiyatları nedeniyle kurban kesemeyen emekliler, bütçelerine uygun olduğu için dondurulmuş kıyma ve kuşbaşı ürünlerini tercih etti.

Yozgat’ta sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde yoğunluk oluşurken, birçok vatandaş uzun süredir et tüketiminin kendileri için lüks haline geldiğini söyledi. Bayram sofralarında en azından çocuklarına ve torunlarına et yedirebilmek için Et ve Süt Kurumu mağazasına geldiklerini belirten emekliler, ekonomik şartların her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade etti.

İsmini vermek istemeyen emekli bir vatandaş, geçmiş yıllarda bayram ikramiyesiyle rahatlıkla kurban alabildiklerini ancak bugün aynı imkanın kalmadığını belirterek şunları söyledi:“Eskiden emekli ikramiyesiyle bir küçükbaş kurban alabiliyorduk. Şimdi bırakın kurban almayı, ancak 4-5 kilo et alabiliyoruz. Kurbanlık fiyatları çok yüksek. Biz de kesemediğimiz için bazı dernekler ve vakıflar aracılığıyla yurt dışına bağış yaptık. Allah kabul etsin. Kendimize de çocuklar eve gelince bayramda et olsun diye Et ve Süt Kurumu’ndan uygun fiyatlı kıyma almaya geldik.”

Bir başka vatandaş ise ekonomik nedenlerle uzun süredir kurban kesemediğini belirterek, “Bayram geliyor ama eski bayramların tadı kalmadı. Eskiden evin önünde kurban kesilir, komşularla paylaşılırdı. Şimdi ise insanlar kurban kesmek yerine kilosunu hesaplayarak et almaya çalışıyor. Çocuklarımız bayramda et görsün diye buradayız” dedi.

Özellikle dar gelirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mağazada, dondurulmuş kıyma ve kuşbaşının yanı sıra uygun fiyatlı et ürünleri kısa sürede tükenme noktasına geldi. Bazı vatandaşlar ise fiyatların marketlere göre daha uygun olmasının kendileri için tek seçenek olduğunu dile getirdi. Ekonomik şartların ağırlaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatlarının birçok aile için ulaşılması zor hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, küçükbaş kurban fiyatlarının 18 bin liradan başlayıp 45 bin liraya kadar yükseldiğini, büyükbaş hisse bedellerinin ise 30 ila 55 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Bu nedenle pek çok emeklinin ya bağış yöntemine yöneldiği ya da bayramda yalnızca et alabilmek için çözüm aradığı gözlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.