Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Yozgat tarımını sanayi ile bütünleştirmeliyiz.”dedi.
Vali Mehmet Ali Özkan, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği kahvaltılı toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Meclis Başkanı Adnan Ünal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz ve İl Basın Müdürü Ferhat Açıkgöz de katıldı. Toplantıya cemiyet yönetim kurulu üyeleri, ulusal gazete ve ajansların temsilcileri ile bazı gazetelerin sahip ve yöneticileri de iştirak etti.

Toplantıda konuşan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, cemiyet olarak bundan sonra Yozgat’ın üst düzey bürokratlarıyla periyodik olarak bir araya gelmeyi ve şehir gündemine ilişkin istişarelerde bulunmayı planladıklarını belirtti.
Kahvaltının hemen ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Özkan, Yozgat’ın tarımsal ve ekonomik potansiyelini detaylı şekilde değerlendirdi. Özkan, şunları söyledi: “Yozgat kadim bir kent. Tarihiyle derin, toprağıyla kadim, Türk milletinin özü ve bayrağın perçin olduğu vilayetlerden biridir. Tarımsal potansiyelimiz tartışılamaz bir güçte. Birçok üretim noktasında Türkiye birincisi konumundayız. Örneğin yeşil mercimekte birinci, nohutta ikinci, şeker pancarında üçüncü ve dördüncü, buğdayda ise beşinci sıradayız. Türkiye’yi besleyen illerden biriyiz.”
YOZGAT TARIMI SANAYİ İLE BÜTÜNLEŞMELİDİR
Vali Özkan, Yozgat’ta tarımı sanayi ile bütünleştirmenin önemine dikkat çekerek, mevcut üç organize sanayi bölgesine bir özel organize sanayi bölgesinin eklendiğini ve böylece tarımsal üretimin modernize edilerek dört mevsim üretime imkan sağlanacağını aktardı. Seracılık ve tarımda su tasarrufu konularının öncelikli olduğunu belirten Özkan, tarımı sanayiyle bütünleştirmenin yanı sıra ticaret, kültür ve doğa turizmini de projelere entegre ettiklerini vurguladı.
Turizm ve kültürel projeler konusunda da bilgi veren Vali Özkan, Kazankaya projesinin bir etabını tamamladıklarını ve Sarıkaya Roma Hamamı ile Özler Köyü’ndeki 317 metrelik mağaranın Kapadokya turizm alanı içerisine dahil edilmesi planlarını açıkladı. Ayrıca Yahya Saray Barajı çevresinde doğa kampı kurulacağını ifade etti.
Sorgun ilçesinde ulusal ve uluslararası motor yarışları pisti kurulacağını ve 300 dönümlük alanın Türkiye’nin en büyük pistlerinden biri olacağını belirten Vali Özkan, pistin otomobil, motosiklet ve ATV yarışlarına uygun olacağını söyledi. Bu projeyle Sorgun’un turizm ve spor alanında hareketleneceğini vurguladı.
Vali Özkan, Yozgat şehir stadyumu ile ilgili de bilgiler verdi. Özkan, Stadyumun bitme aşamasında olduğunu ve küçük bir elektrik sistemi sorunundan dolayı çim seriminin ertelendiğini, aksilik olmazsa Kasım ayı başında açılışın yapılacağını belirterek, Stadyumda doğal çim, ısıtma, sulama ve aydınlatma sistemlerinin yer alacağını ifade etti.
Eğitim ve spor yatırımları hakkında da konuşan Özkan, Yozgat’a modern bir kütüphane kazandırılacağını ve yıl sonu itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Güreş sporuna özel bir spor lisesi kurmayı planladıklarını ifade eden Özkan, Yozgat’ın Celal Atik’ten Rıza Kayaalp’e uzanan güreş geleneğini genç yeteneklerle güçlendireceklerini kaydetti. Vali Özkan, Yozgat’ı tarım, sanayi, turizm ve spor alanlarında bütünleşik bir şekilde geliştirme hedeflerinin sürdüğünü vurgulayarak, “Yozgat’ın potansiyeli tartışılmaz. Bu potansiyeli değerlendirerek hem ilimizi hem de ülkemizi ileri taşıyacağız” şeklinde konuştu./