enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,4816
EURO
51,3988
ALTIN
6.896,26
BIST
13.875,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
10°C
Yozgat
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Hafif Yağmurlu
2°C
Çarşamba Az Bulutlu
3°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C

Şerefli: Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, günübirlik kararların eğitime en büyük zararı verdiğinin geçmişte tecrübe edildiğini belirterek, “Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır.”dedi.

Şerefli: Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, günübirlik kararların eğitime en büyük zararı verdiğinin geçmişte tecrübe edildiğini belirterek, “Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır.”dedi.

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Şerefli, yaptığı açıklamada; 2019 yılı Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirilmesine ilişkin duyuru kapsamında, eğitim kurumları yönetici görevlendirme sürecinin ilan edilerek takvime bağlandığını ifade ederek, “ Ancak bu duyurunun üzerinden daha bir hafta bile geçmeden iptal edilmesi kaotik bir durum ortaya çıkarmıştır.”diye konuştu.

Şerefli, “Eğitim kurumları yöneticiliği konusu 2023 Eğitim vizyon belgesinde ele alınmış, sonraki süreçlerde çerçeve ve içerik belirlenmiş, en yetkili ağızlardan konunun hangi esaslar üzerine bina edileceği ifade edilerek süreç başlatılmıştı. Geçmiş dönemlerde bir türlü istikrara kavuşturulamayan yönetici görevlendirme politikaları bu sefer yeni ve sürdürülebilir bir sistemle düzeltilecek kanaati kamuoyunda hâkim olmuşken daha ilk aşamadaki bu tutarsızlık ve kararsızlık hali tüm güveni zedelemiştir. İzaha muhtaç bu ani karar değişikliği söylemler değişse bile eylemlilik halinin değişmediği ve değişemeyeceği yönünde bir kaygı üretmiştir. Uzun süre tartışılan, büyük emekler verilerek olgunlaştırılan politikaların son deminde akamete uğraması, sürecin aniden durdurulması dün ile bugün arasında büyük bir çelişki oluşturmuştur. Günübirlik kararların eğitime en büyük zararı verdiği geçmişte tecrübe edilmiş, oluşan güvensizlik ortamı uzun vadeli adımları bitirmiştir. Bakanlığın politika belgelerine de yansıyan, üzerine birçok pozitif cümle kurulan ve eğitimcilere teminat olarak verilen sözler arşivlerde hala dururken tüm bunların hilafına bir karar almak büyük bir soru işaretini içinde barındırmaktadır. Bu kararsızlık hali, bu açıklaması olmayan geri dönüşler, geleceğe dair umutları törpüleyecek, eğitimcileri ve eğitim yöneticilerini eski günlerine döndürecektir. Nihayetinde bu durum eğitim çalışanları arasında tedirginlik oluşturacak, Bakanlığa karşı olan güveni ve inancı sarsacaktır. Bu nedenle Bakanlık böyle bir kararın nedenini kamuoyuyla paylaşmalı ve durdurulan yönetici görevlendirme sürecine ne zaman işlerlik kazandırılacağını netleştirmeli, eğitim çalışanlarının haklı beklentilerini karşılamalıdır.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.