Yozgat’ta “Toplumsal Dayanışma ve Vefa Projesi” kapsamında şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen Karadeniz gezisi başladı. Yozgat Valiliği koordinasyonunda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilen geziye 86 kişilik kafile katıldı.

Üç gün sürecek gezi öncesinde şehit aileleri ve gazileri uğurlayan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, katılımcılara hayırlı yolculuklar dileyerek anlamlı ve güzel bir gezi geçirmeleri temennisinde bulundu.
İLK DURAK TRABZON
Karadeniz gezisinin ilk durağı Trabzon oldu. Şehit aileleri ve gaziler, gezi kapsamında bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacak.
Güzergâh üzerinde bulunan Çorum’da da kafileye anlamlı bir ev sahipliği yapıldı. Çorum Belediye Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından karşılanan kafile, burada misafir edildi.
Şehit Aileleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun yalnızca bir gezi olmadığı vurgulanarak, şehitlerin emaneti olan aileler ile gazilere yönelik sosyal ve kültürel çalışmaların önemine dikkat çekildi.

“DEVLETİMİZİN VEFA ANLAYIŞININ GÖSTERGESİ”
Proje kapsamında gerçekleştirilen gezinin, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sunmasının yanı sıra devlet-millet bağını güçlendiren anlamlı bir buluşma olduğu ifade edildi.
Organizasyona sağladığı desteklerden dolayı İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’a teşekkür edildi. Şehit Aileleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Şehit emanettir, gazi emanettir. Devletin emanete vefası daimdir” mesajı verildi.