Yozgat’ta kültürel miras ile sanatın iç içe geçtiği anlamlı bir etkinlik hayata geçirildi. Yozgat Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen “Şehr-i Sanat Yozgat” projesi kapsamında hazırlanan eserlerin sergisi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sarıkaya Roma Hamamı’nda sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışı, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti. Projede görev alan resim öğretmenleri ve usta öğreticilerin el emeğiyle hazırladığı sanat eserleri, daha önce Yozgat Kültür Merkezi’nde yapılan ara sunumun ardından bu kez tarihle iç içe bir atmosferde sergilendi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Sarıkaya Roma Hamamı, binlerce yıllık tarihiyle bu anlamlı sergiye ev sahipliği yaparak, hem sanatı hem de kentin tarihsel kimliğini öne çıkardı.

“Kral Kızı Hamamı” olarak da bilinen ve Sarıkaya ilçesinin Kaplıcalar Mahallesi’nde bulunan bu eşsiz yapı, çağdaş sanat eserleriyle yeniden hayat buldu.

Vali Mehmet Ali Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, sanatın kentin kültürel dokusuna katkı sunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“Sanat, Yozgat’ın kültürel zenginliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda tarihi mekânlarımızın tanıtımına da katkı sağlayan güçlü bir köprü görevi görüyor. Bu anlamlı projede emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve sanatçılarımızı tebrik ediyorum.”

Sergi, 22 Mayıs’ta Yozgat Eski Askerlik Şubesi’nde de vatandaşların beğenisine sunulacak.