AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, 131. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Yozgat’a 41 hekim kadrosu tahsis edildiğini duyurdu. Kadroların 7’sinin pratisyen, 34’ünün uzman hekimlerden oluştuğunu belirten Şahan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na teşekkür ederek yeni hekimlerin Yozgat’a hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat’ın sağlık başta olmak üzere eğitim, tarım ve diğer alanlardaki taleplerinin karşılanması için ilgili bakanlarla bire bir görüşmelerini sürdürüyor. Şahan’ın özellikle sağlık alanındaki ihtiyaçların giderilmesine yönelik görüşmelerinde, kente yeni hekim kadroları kazandırılması da gündeme geldi.
SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU İLE GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ
Milletvekili Süleyman Şahan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile yaptığı görüşmelerin ardından 41 hekim kadrosunun Yozgat’a ayrıldığını açıkladı.
Şahan, Yozgat’ın ihtiyaçlarının ilgili bakanlıklara iletilmesi ve taleplerin takip edilmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik girişimlerin önemine işaret eden Şahan, yeni kadroların Yozgat’a hayırlı olmasını diledi.

NEFROLOJİ KADROSU YOZGAT İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Böbrek hastalıklarının tanı ve tedavi süreçlerinde önemli bir uzmanlık alanı olan nefrolojiye yönelik hekim tahsisi, Yozgat’ın uzman sağlık personeli ihtiyacı açısından dikkat çekti.
Şahan, uzun süredir mezun vermediğini belirttiği nefroloji alanında mezun olan yalnızca iki hekimden birinin Yozgat’a tahsis edilmesinin şehir adına ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
Sağlık hizmetlerinde yeterli sayıda hekim bulunması, hastaların muayene ve tedavi süreçlerinin yürütülmesi açısından önem taşıyor. Pratisyen ve uzman hekim kadrolarının artırılması, sağlık kuruluşlarının insan kaynağının güçlendirilmesine katkı sağlayabiliyor. Milletvekili Şahan, hekim kadrolarının tahsis edilmesine katkılarından dolayı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na teşekkür ederek Yozgat’ta görev yapacak hekimlere başarılar diledi./