enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
16°C
Yozgat
16°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Yağmurlu
15°C

Pide ve Parmak Çörek’e 25 kuruş zam yapıldı

Yozgat’ın yöresel ekmeği olan Parmak Çörek’e ve pide’ye 25 kuruş zam yapıldı. İnsanların en fazla tükettiği gıdaların başında gelen pide ve parmak çörek’e zam yapılması vatandaşların da tepkisini çekti. Yapılan zamla birlikte parmak çörek 1. 25 kuruşa, kıymalı pide ise 1.5 Liraya yükseltildi.

Pide ve Parmak Çörek’e 25 kuruş zam yapıldı

 

Yozgat’ın yöresel ekmeği olan Parmak Çörek’e ve pide’ye 25 kuruş zam yapıldı. İnsanların en fazla tükettiği gıdaların başında gelen pide ve parmak çörek’e zam yapılması vatandaşların da tepkisini çekti. Yapılan zamla birlikte parmak çörek 1. 25 kuruşa, kıymalı pide ise 1.5 Liraya yükseltildi.

Türkiye’de buğday üreten iller arasında ilk 5 il arasında yer alan Yozgat’ta hububat fiyatları yıllardır aynı oranda seyrederken ekmeğe zam yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten vatandaşlar, “Belki fırıncılarımızda kendine göre haklı elektrik ve diğer girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı pide ve parmak çörekte fiyat artışına gitmişler. Fakat daha öncede ekmeğin gramajını düşürerek zam yapılmadığı konusunda biz vatandaşların en fazla tükettiği ekmeğe bir nevi gizli zam yapmışlardı. Yakında diğer ekmek çeşitlerine de zam gelirse sürpriz olmaz.”diye tepkilerini dile getirdi.

Zeynep Taşkın, isimli vatandaş eşinin işsiz olduğunu ve kendisinin evi geçindirdiğini belirterek, “Yozgat nüfusunun yüzde 70’i ekonomik anlamda geçimini güçlükle sürdürüyor. Günlük 9 ekmek alıyorum. Pide ve parmak çörek zaten almıyorum. Ama yakında normal ekmeğe de zam yapılacağı söyleniyor. Eğer zam yapılırsa bizim gibi dar gelirli aileler daha da sıkıntı yaşayacaktır. Şuan marketlere bile yaklaşılmıyor. Bir poşet bir şey alsak 100-150 lirayı buluyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.”dileklerinde bulundu.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Başkanı Latif Altın’da  pide ve parmak çörek zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, pide ve parmak çöreğin özel üretim kapsamına girdiğini belirterek, “Bu ürünler özel üretim kapsamında değerlendiriliyor. Simit, poğaça gibi ürünlerle birlikte değerlendiriliyor. Ekmek kapsamında yer almıyor.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.