Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, okul içi ve çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm kurumların koordineli hareket edeceğini belirterek, “Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli” dedi.
Yozgat’ta öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına güvenli ve huzurlu bir ortamda başlaması için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, 2026-2027 eğitim öğretim döneminde okullarda ve okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda mevcut uygulamalar değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan alanlarda alınabilecek ilave güvenlik tedbirleri üzerinde de duruldu.
Toplantıda Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı İdris Koç, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Türk, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Ertan Cibre, İl Emniyet Müdürü Vekili Cenk Gedik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Alp, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Özgür Akgün, İl AFAD Müdürü Vekili Yunus Alıç ile ilgili kurum müdürleri hazır bulundu.
Toplantıda kurumların sorumluluk alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, öğrencilerin güvenliğinin öncelikli konu olduğunu ifade etti.
Okul içerisinde olduğu kadar okul çevresinde de öğrencilerin huzurunu bozabilecek ve güvenliğini tehdit edebilecek durumların önüne geçilmesi gerektiğini belirten Özkan, bu konuda kurumlar arasında güçlü bir koordinasyon sağlanmasının önemine vurgu yaptı.
Yeni eğitim öğretim döneminde okulların giriş ve çıkışlarında uygulanacak güvenlik tedbirleri, okul çevrelerinde alınacak önlemler ve ilgili kurumların koordineli şekilde yürüteceği çalışmalar toplantının gündeminde yer aldı. Toplantıda ayrıca mevcut güvenlik uygulamalarının etkinliği değerlendirilerek, eğitim öğretim yılı içerisinde ihtiyaç duyulabilecek ek tedbirlerin planlaması yapıldı.