enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
48,9304
EURO
55,7562
ALTIN
6.740,80
BIST
12.899,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Parçalı Bulutlu
16°C
Yozgat
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Az Bulutlu
16°C

Motorin fiyatlarının düşürülmesi hedefleniyor

Motorin fiyatlarının düşürülmesi hedefleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dezenflasyon sürecini desteklemek ve akaryakıt maliyetlerinin vatandaşlar ile işletmeler üzerindeki yükünü azaltmak amacıyla motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında indirime gitmeye hazırlanıyor.

NTV’nin aktardığı bilgilere göre Bakanlık, küresel petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt maliyetlerine yansımasını sınırlamak amacıyla uygulanan Eşel Mobil Sistemi’nin ardından motorin fiyatlarına yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışma yürüttü.

Hazırlanan düzenlemeyle motorinden alınan ÖTV tutarında indirime gidilmesi planlanırken, bu adımın başta tüketiciler olmak üzere nakliyeciler ve sanayicilerin akaryakıt kaynaklı maliyetlerini hafifletmesi hedefleniyor.

Bakanlığın çalışmasının aynı zamanda enflasyonla mücadele sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor.

İNDİRİM MİKTARI RESMİ GAZETE SONRASI BELLİ OLACAK

Motorinden alınan ÖTV’de yapılması planlanan indirimin miktarı ise düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından netlik kazanacak. Akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan hareketliliğin ardından, daha önce yapılması planlanan bazı zamların iptal edildiği belirtilirken, sektör temsilcileri de motorin ve diğer akaryakıt ürünlerinde yeni bir ÖTV düzenlemesi beklentisini dile getirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.