Yozgat’ta eğitime sağladığı katkılarla adından söz ettiren AYÇ Koleji, öğrencilerine sadece akademik başarı değil, aynı zamanda doğa bilinci kazandırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 1. sınıf öğrencileri, doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı.

AYÇ koleji minik öğrencileri, öğretmenleri Hilal Meral ve Sena Başer gözetiminde Çamlık Tabiat Parkı’na gezi düzenledi. Türkiye’nin ilk milli parklarından biri olma özelliği taşıyan Çamlık’ta gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, doğanın eşsiz güzelliklerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Temiz hava ve yemyeşil doğa ile buluşan çocuklar, şehir hayatının dışında farklı bir deneyim yaşadı.

Program kapsamında gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ile öğrencilerin çevreyi yakından tanımaları sağlanırken, “yaparak ve yaşayarak öğrenme” modeli ön plana çıkarıldı.
Etkinlik boyunca öğrencilere doğa sevgisi, çevre bilinci ve ormanların korunmasının önemi hakkında bilgiler verildi.

Öğretmen Sena Başer, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımızın doğayı tanıması, sevmesi ve koruma bilinci kazanması bizim için çok önemli. Sınıf ortamında verilen bilgilerin sahada pekiştirilmesi öğrenmeyi daha kalıcı hale getiriyor. Küçük yaşta kazanılan çevre farkındalığı ile çocuklarımız geleceğe yönelik daha bilinçli bir şekilde hareket edecektir. Bizde bu tür etkinliklerimizi yıl boyunca sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Eğitici ve keyifli anların bir arada yaşandığı program sayesinde öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi./