enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,1135
EURO
37,7561
ALTIN
3.387,60
BIST
9.904,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
-1°C
Yozgat
-1°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
3°C
Cumartesi Az Bulutlu
5°C
Pazar Çok Bulutlu
4°C
Pazartesi Kar Yağışlı
0°C

MHP İl Başkanı Altan’dan Mevlid Kandili Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ferhat Altan, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Yozgat halkının Kandilini kutladı.

MHP İl Başkanı Altan’dan Mevlid Kandili Mesajı
A+
A-

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ferhat Altan, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Yozgat halkının Kandilini kutladı.

MHP İl Başkanı Ferhat Altan, açıklamasında şunları kaydetti: “ Kâinatın Efendisi, son peygamber, yaratılmışların en hayırlısı, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinde O’nu bir kez daha büyük bir sevgi ve heyecanla anacağız.Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden birisidir. Zira Sevgili Peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, dünyanın her tarafını zulüm bulutları kaplamış,  huzur, asayiş ve emniyet kalmamış, İnsanlık her türlü değer ölçülerini yitirmiş ve yollarını şaşırmıştı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış ve Allah’a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, iyilik ve güzellik adına ne varsa terk edilmişti. Kadınlar esir muamelesi görüyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İnsanlığın ıslahı ve kurtuluşu için Tevrat ve İncil’de geleceği müjdelenen ahir zaman peygamberinin gelişi beklenmekteydi. Peygamber Efendimiz böyle bir ortamda doğumuyla dünyayı şereflendirmiştir.”

“Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemiz bakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır.”diyen Altan, “ O’nun ümmeti olarak bize düşen, O’nu her şeyden çok sevmek ve sevdirmektir. Peygamber Efendimizi sevmek ise, O’nu gereği gibi anlamak, O’nun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda O’nun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur. Çünkü O, ümmetine çok düşkün, çok şefkatli ve merhametlidir. Bu vesileyle; Kutlu doğumun milletimizin birlik ve beraberliğine, güzel vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin O’nun merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetiyle süslenmesine, bütün İslam âleminin huzuruna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.