enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0343
EURO
48,6639
ALTIN
5.438,61
BIST
10.837,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
12°C
Yozgat
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
15°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
16°C
Pazar Açık
16°C

Küçükbaş Kredisi 1.2 Milyon TL’ye yükseldi

Küçükbaş Kredisi 1.2 Milyon TL’ye yükseldi

Yozgat’ta kırsal kalkınmayı desteklemek ve hayvancılık sektörünü canlandırmak amacıyla 2020 yılında başlatılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var – Küçükbaş” projesi kapsamındaki kredi desteği 1 Milyon 200 Bin TL’ye yükseltildi.

Yozgat Valiliği ile Ziraat Bankası arasında imzalanan yeni protokol sayesinde, il genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerin daha geniş çaplı yatırımlar gerçekleştirmesi bekleniyor. Proje kapsamında hem sürü varlığının artırılması hem de tarımsal üretimin sürekliliği hedefleniyor.

 Vali Mehmet Ali Özkan’ın öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, küçükbaş hayvancılığı teşvik etmek amacıyla Ziraat Bankası iş birliğiyle üreticilere sunulan işletme ve yatırım kredisi limiti artırıldı. Daha önce işletme başına 600 bin TL olarak verilen kredi, yeni protokolle birlikte 1 milyon 200 bin TL’ye yükseltildi.

358 ÜRETİCİYE 28 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DESTEĞİ

2020 yılından bu yana uygulanan proje ile bugüne kadar 358 üreticiye toplam 28 bin adet küçükbaş hayvan desteği sağlandı. Hem üreticilerin ekonomik gücünü artırmayı hem de il genelinde küçükbaş hayvan sayısını yükseltmeyi amaçlayan proje, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini daha verimli kullanmasına olanak tanıyor.

“HEDEFİMİZ KIRSALDA ÜRETİMİ GÜÇLENDİRMEK”

Kredi tutarının artırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Özkan, “Yozgat’ta kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın üretim gücünü desteklemek, gençleri köylerine döndürmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başladığımız bu projeyi büyütmeye devam ediyoruz. Yeni kredi limiti ile çiftçilerimiz daha fazla yatırım yapabilecek, daha güçlü bir üretim kapasitesine ulaşabilecek.” dedi.

 “TÜM ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Tüm üreticilere hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Özkan, “Bu desteklerin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.