enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
ALTIN
4.349,99
BIST
10.366,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
33°C
Yozgat
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
30°C

Kayseri Şeker’den sözleşmeli silajlık Mısır’a 4 Milyon TL

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’e ait çiftliklerde tüketilen, 25 bin ton  silajlık mısır bedellerinin ilk taksitinin 10 eylülde çiftçilere peşin olarak ödemesinin yapıldığını, kalan bedellerinin ise 18 Aralık 2018 tarihinde ödendiğini belirterek, toplamda  4 Milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

Kayseri Şeker’den sözleşmeli silajlık Mısır’a 4 Milyon TL

 

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’e ait çiftliklerde tüketilen, 25 bin ton  silajlık mısır bedellerinin ilk taksitinin 10 eylülde çiftçilere peşin olarak ödemesinin yapıldığını, kalan bedellerinin ise 18 Aralık 2018 tarihinde ödendiğini belirterek, toplamda  4 Milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

Kayseri Şeker´in tarım ve hayvancılık çiftliklerinin ihtiyacı olan ve sözleşmeli olarak ekimi yapılan silajlık mısır bedellerini ödemeye başladığı belirtildi.

Kayseri Şeker´in tarım ve hayvancılık çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğü İncesu Pandoğagebe düve üretim Çiftliği, Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Gemerek Etçi -Damızlık üretim çiftliklerinde bulunan 4 Bin 50 büyükbaş hayvanın yıllık ihtiyacı olan Silajlık Mısır’ın Gemerek, Yeşilhisar, Develi, Sarıoğlan ve Bünyan  bölgelerinde sözleşmeli olarak üretiminin yapıldığı  ifade edildi.

Başkan Akay, Şeker pancarı dışındaki diğer ürünlerle ilgili olarak başlatılan sözleşmeli tarımın bölgede tarım ve  hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Akay, “Ülkemiz hayvancılığının gelişmesine en büyük katkının yeterli miktarda ve düşük maliyetle kaliteli kaba yem üretimi olduğu bilinen bir gerçektir. Şeker Pancarı tarımında sektöründe güçlü kuruluş olan Kayseri Şekerin de  bu kapsamda kaba yem üretiminde öncelikle silajlık mısır  üretimi konusunda sözleşmeli tarım uygulamaları başlatması, çiftçiler tarafından büyük takdir topluyor. Kayseri Şeker´in  uygun tohumu tedariği, silaj yapımı, paketleme ve taşıma işlerinin de tamamen Kayseri Şeker tarafından üstlenilmesi ve dekar başına verimliliğin de 6 ton civarında olması bölgede ürün çeşitliliğine katkı yanında kaba yem sektöründe yeni bir çığır açtı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.