Yozgat’ta okul servisi sektöründe faaliyet gösteren Adnan Tur’un sahibi Adnan Ertuğrul, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için anlamlı bir davranışta bulundu. Ertuğrul, iş yeri önündeki kaldırımdaki karları temizleyerek, kuşlar için yem bıraktı.
Adnan Ertuğrul, kuşların yiyecek bulmakta zorluk yaşadığını fark ettiğinde, kaldırımdaki karları temizleyerek bir alan açtı ve kuşlar için yem bıraktı. Yozgat’ta karın etkisiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sadece kuşlar değil, aynı zamanda sokak hayvanları da zor durumda. Ertuğrul, hayvanlar için ekmek ve yem bırakmanın, doğaya karşı sorumluluk bilincinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Kar yağışının Yozgat’ı beyaza bürüdüğünü ve kuş ve diğer canlıların da bu değişimden etkilendiğine dikkat çeken Ertuğrul, “Yozgat’ta kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Doğamız bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Ancak, karın etkisiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken diğer sokak hayvanları için bir şeyler yapmak istedik,” diyerek, hayvanların bu zorlu kış şartlarında yardım edilmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Adnan Ertuğrul, aynı zamanda Yozgatlılara da doğadaki hayvanlara yardımcı olma çağrısında bulundu. Ertuğrul, “Bu zorlu kış şartlarında daha duyarlı olmamız gerekmektedir. Kuşlar, sokak hayvanları gibi doğadaki canlara yardımcı olmak, hepimizin sorumluluğudur.” dedi.