İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Fikri Kıra, AK Parti iktidarını ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert bir şekilde eleştirdi. Kıra, AK Parti’nin yeni anayasa girişimleri ve sığınmacı politikalarını eleştirirken, Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi. Kıra, bu açıklamalarını yaparken AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı için yaptığı düzenlemeleri ve hükümetin sığınmacılarla ilgili politikalarını da gündeme taşıdı.
İl Başkanı Fikri Kıra, yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanlığı için anayasa değişikliği yapma girişimlerine değindi. “AK Parti Genel Başkanı’nın yeniden Cumhurbaşkanlığının önünü açmak için yeni anayasa girişimlerine girenlerin, daha dün kapatılsın dedikleri DEM Partisi’nin önünde esas duruşa geçtiklerini şaşkınlık ve ibretle takip ediyoruz” diyen Kıra, bu girişimi eleştirdi.
Kıra, açıklamasında, AK Parti’nin siyasi pragmatizminin artık kabul edilemez boyutlara ulaştığını ifade etti ve “Bu siyasi tutarsızlık, toplumun her kesiminde büyük bir rahatsızlık yaratmaktadır” dedi. Kıra, hükümetin, önceki tutumlarıyla çelişen bir şekilde, terör örgütlerine karşı olumsuz tutumlar sergileyen bir partiyle bile siyasi işbirliği yapmaya kalkıştığını söyledi.
“TERÖRİSTLERE SESLENMEK, TARİHE GEÇEN BİR UTANÇTIR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrıyı da sert bir şekilde eleştiren Kıra, “Gaflet ve dalalet sınırlarını zorlayan bir diğer adım da yeni bir açılım sürecinin Türk milletine dayatılmaya çalışılmasıdır. Teröristlere, bebek katillerine seslenmek tarihe geçecek bir utanç vesilesidir” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin terör örgütü liderine yönelik açıklamalarını “ihanet” olarak nitelendiren Kıra, bu tür adımların ülkenin güvenliğine zarar verdiğini ve Türk milletinin duygularıyla oynandığını söyledi.
Kıra, hükümetin sığınmacılar konusundaki politikalarını da eleştirdi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin sığınmacılar olduğunu vurgulayan Kıra, “Ülkenin en önemli sorunlarından birisi memleketi alenen işgal eden sığınmacılarsa, bir diğeri de işsizliktir” dedi. İYİ Parti olarak, sığınmacıların derhal geldikleri gibi ülkelerine gönderilmelerini talep ettiklerini ifade eden Kıra, hükümetin, sığınmacılara sağladığı çalışma izni muafiyetini 6 aydan 3 yıla kadar uzatmasının Türk vatandaşları açısından büyük bir adaletsizlik olduğunu söyledi.
Kıra, AK Parti’nin ve MHP’nin politikalarına halkın büyük tepkiler verdiğini belirtti. “Halk, hükümetin ve küçük ortaklarının bu politikalarına karşı giderek daha fazla tepki göstermeye başladı. Birçok vatandaş, hükümetin sığınmacılarla ilgili kararlarının, Türk vatandaşlarının geleceğini tehlikeye attığını düşünüyor” diyen Kıra, bu politikalara son verilmesi gerektiğini savundu. Son günlerde devlet aklı sözleriyle vatandaşları bu yönde kanalize etmeye çalışıldığını vurgulayan Başkan Fikri Kıra, “Peki bu yaptıkları çalışmalarda 50 bin şehidimizin hakkı ne olacak.”diye konuştu.